Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

To Valentine, or not to Valentine...

...that is the question!

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα. Έλεγα να μη γράψω τίποτα σχετικό, αλλά όλοι έγραψαν και ζήλεψα και γω! Μία γιορτή που άλλοι την περιμένουν με ανυπομονησία και άλλοι δυσανασχετώντας για αυτήν και σνομπάροντάς την. 

Η αλήθεια είναι ότι επικρατούν μικτές τάσεις στο εσωτερικό μου για τη γιορτή αυτή. Από τη μία θα ήθελα κάποια στιγμή να τη γιορτάσω μιας και δε μου έχει τύχει να τη γιορτάσω ποτέ. Βασικά αυτό που θέλω να πω είναι πως ουδέποτε έχω ερωτευτεί, οπότε ο εορτασμός θα ήταν ανέφικτος. Από την άλλη, αν ήμουν πραγματικά ερωτευμένος, πάλι δε ξέρω κατά πόσον θα ήθελα να τη γιορτάσω, αφού πρόκειται για μία καθαρά εμπορική γιορτή. Άσε που έχει τις ρίζες της εις την Δύσιν! Όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος μακαριστός Χριστόδουλος, ο Βαλεντίνος είναι καθολικός άγιος! Στην ορθόδοξη παράδοση έχουμε τους δικούς μας αγίους των ερωτευμένων! Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Ακύλα και Πρίσκιλλα. Και δε θέλω να σε αγχώσω, αλλά μόλις τον έχασες τον εορτασμό της ορθόδοξης γιορτής, αφού ήταν χθες!

Βασικά είμαι της άποψης (της υποθετικής, γιατί από βιωματική δεν παίζει...) ότι τον έρωτα πρέπει να τον γιορτάζεις όλες τις μέρες του χρόνου, όσο κλισέ κι αν ακούγεται (βασικά διαβάζεται...) αυτό. Συνεπώς, αν οι υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου εντάσσονται στα πλαίσια της άποψης μου, η 14η Φεβρουαρίου θα μπορούσε να είναι ακόμη και ρεπό!

ΥΓ1: Εάν είχα βαλεντίνο σήμερα θα του αφιέρωνα αυτό

ΥΓ2: Εάν ήμουν Αθήνα σήμερα, θα πήγαινα στο Σύνταγμα μόνο και μόνο για να καταγράψω το όλο event και να το αναρτήσω, αλλά και για να δω αντιδράσεις περαστικών.

11 σχόλια:

  1. Αν δεν γιορτάζαμε τις εμπορικές γιορτές, τα Χριστούγεννα θα είχαν καταργηθεί προ πολλού...

    Βασικά κι εγώ χτες γιόρτασα λόγω "ανωτέρας βίας" :-) Παίζει όμως και το σενάριο οι ορθόδοξοι να γιορτάζουν στις 3 Ιουλίου, του αγίου Υακίνθου.

    Για τους γκέι μια καλή ημερομηνία θα ήταν η 7η Οκτωβρίου των αγίων Σέργιου και Βάκχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αποφασίσεις να γιορτάσεις τον έρωτα, ίσως να ήταν πιο κατάλληλο να το κάνεις στις εορτές
    - των μεγαλομαρτύρων Σέργιου και Βάκχου
    (http://gaynewsingreek.blogspot.com/2009/10/7.html
    http://gaynewsingreek.blogspot.com/2009/10/1_26.html)
    ή
    - των μαρτύρων Πολυεύκτου και Νεάρχου
    (http://gaynewsingreek.blogspot.com/2009/04/blog-post_13.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ από Πρισίλα ξέρω μόνον την Πρίλει και την Queen of the desert χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά αυτό με τους δήθεν Αγίους ομοφυλόφιλους είναι πολύ για γέλια πάντως χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. GSH και erva, εδώ δεν έχω άνθρωπο για να γιορτάσω 1 ημέρα του χρόνου και σεις μου δίνετε κι άλλες μέρες για να γιορτάσω. Δηλαδή κι άλλες μέρες για να θυμάμαι ότι είμαι μόνος?????

    Πέρα από την πλάκα ενδιαφέρουσες οι αναρτήσεις σας. Υποψιάζομαι ότι η επίσημη εκκλησία θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μην βγουν και πολύ προς τα έξω αυτοί οι Άγιοι...

    Εδώ, gsh θα ήθελα επίσης να δηλώσω την προτίμησή μου στον Αγιο Σεβαστιανό. Επειδή πέραν του ότι στη φώτο της αναρτησης είναι μανούλι, γιορτάζει και την ημέρα των γενεθλίων μου! :D

    mahler, πως τα καταφέρνεις πάντα να με κάνεις να γκουγκλάρω με τα σχόλιά σου?
    Και άστους άγιους στην ησυχία τους! Έχουν κι αυτοί δικαίωμα στην ομοφυλοφιλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ομοφυλοφιλία. Οι Άγιοι όχι! η θρησκεία την οποία υπηρετούν θεωρεί την ομοφυλοφιλία έγκλημα και αμαρτία τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Άλλωστε στα πόστ αυτά καμία σοβαρή απόδειξη δεν υπάρχει για κάτι τέτοιο εκτός και αν είναι απόδειξη το ίδιο ύψος και την ίδια ηλικία χαχα.

    Όσο για τον έρωτα, θα έρθει και τότε θα γιορτάζεις κάθε μέρα. Μικρούλης είσαι άλλωστε. Επίσης στο προηγούμενο σχόλιο έπρεπε να λέει Πρίσλεϊ όχι Πρίλει χαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. gay friendly άγιοι?Τόσο πολύ φτώχεψε το παγκάρι που θέλουν να τα πάρουν και απο τους gay?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Stewie Griffin
    όχι, τόσο πολύ έχουν χαζέψει μερικές αδερφές που θέλουν παντού να βλέπουν ομοφυλλόφυλες σχέσεις ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @george Great minds think alike. ;)

    @Stewie Οικονομική κρίση γαρ, το παλεύουν οι άνθρωποι!

    @mahler Μην είσαι υπερβολικός. Δε ζούσαμε τότε, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε επακριβώς. Πάντως, όπως υπάρχουν, κρυφά έστω, ομοφυλόφιλοι ιερείς σήμερα, στα πρώτα χρόνια που τα ήθη ήταν πολύ πιο επηρεασμένα από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό δε θα μου φαινόταν απίθανο να υπήρχαν ακόμη και άγιοι. Μη ξεχνάς ότι οι απόψεις της εκκλησίας για τέτοια θέματα πολλές φορές δημιουργήθηκαν πολύ αργότερα και με υπερανάλυση μέχρι αηδίας ιερών κειμένων συχνά άσχετων με το θέμα το οποίο έκριναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Gay in Evia
    μικρέ μου τι θα πεί δεν ζούσαμε τότε για να ξέρουμε?? Όταν μιλάμε για ιστορικά πρόσωπα μιλάνε οι ιστορικές μαρτυρίες των προσώπων που τα έζησαν τότε. Εκείνες δε τις εποχές θα ήταν μάλλον απίθανο να Αγιοποιηθεί κάποιος αν τον υποψιάζονταν για ομοφυλοφιλία. Ακόμα και να ήταν όμως, αυτό θα πρέπει να αποδεικνύεται από ιστορικές πηγές και όχι να το λέμε εμείς επειδή έτσι θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή