Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

"3 λέξεις: Queer as Folk"

Αυτό ήταν το σχόλιο του the_man σε ανάρτησή μου πριν από 1 μήνα περίπου, όπου ανέλυα τον χαρακτήρα του Andrew Van de Camp από το Desperate Housewives, προτρέποντάς με ουσιαστικά να την παρακολουθήσω. 

Αρχικά διάβασα κάποια στοιχεία στο wiki για αυτήν και είδα πως υπάρχουν δύο version αυτής της σειράς, η Βρετανική και η Καναδο-Αμερικάνικη (η οποία έχει βασιστεί στη Βρετανική!). Επειδή είμαι κλασσικό αμερικανάκι, δεν τρελαίνομαι με την βρετανική προφορά (άσε που δυσκολεύομαι να την καταλάβω!) και επειδή δεν είχα σκοπό να διαβάζω υπότιτλους διάλεξα προφανώς την Αμερικάνικη. 

Κατέβασα το πρώτο επεισόδιο και τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους. Πριν κλείσω πέντε λεπτά παρακολούθησης, άρχισα να κατεβάζω όλη την πρώτη σαιζόν! 

Η σειρά μου έβγαλε μία ατμόσφαιρα από Entourage και Sex and the City. Ουσιαστικά πρόκειται για μία σειρά η οποία εξελίσσεται στο Liberty Avenue του Pittsburgh  των ΗΠΑ (που στην πραγματικότητα είναι η gay-friendly  γειτονιά  Church and Wellesley του Toronto) και αφορά τη φιλία μεταξύ πέντε gay ανδρών. Ενώ αρχικά μπορεί να φαίνεται ως μία πολύ επιφανειακή σειρά (sex, drugs, partying and fucking!) βασικά πρόκειται για μία σειρά η οποία ασχολείται με όλα τα φλέγοντα ζητήματα που μπορούν να αφορούν ολόκληρη τη ΛΟΑΔ κοινότητα. Μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται η σειρά είναι τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων (γάμος, υιοθεσία, εργασιακή ισότητα κ.ο.κ.), coming out, ρατσισμός, ομοφοβία, ξυλοδαρμός ομοφυλόφιλων, εθισμός στα ναρκωτικά, HIV (σχέσεις μεταξύ HIV positive και negative, άτομα που επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό, έφηβος φορέας του ιού, θάνατος φορέα κ.ο.κ.), πορνογραφία αλλά το κυριότερο είναι πως από το πρώτο ως το τελευταίο επεισόδιο είναι μία ωδή προς το ασφαλές σεξ.


Ο μόνος από τους πρωταγωνιστές της σειράς που γνώριζα είναι ο Gale Harold, από το σύντομο πέρασμά του στη σειρά Desperate Housewives. Είναι ο ήρωας της σειράς με τη μεγαλύτερη εξέλιξη και που προκαλεί τα πλέον ανάμικτα συναισθήματα. Από άτομο που κάνει συνειδητά έναν έκλυτο βίο και δε νοιάζεται για κανένα βρίσκεται στη θέση να συνειδητοποιεί τόσο πως αγαπάει κάποιον όσο και πως νοιάζεται για τους φίλους του. Κάτι που μπορεί να μην παραδέχεται ποτέ, αλλά οι πράξεις του με έναν ιδιόρρυθμο τρόπο αυτό αποδεικνύουν...

ΔΕΙΤΕ ΤΗ!!!

ΥΓ: Το 2003 είχε αρχίσει να προβάλλεται στο μεταμεσονύκτιο πρόγραμμα του Star με το όνομα "Ανάμεσά μας". Σύντομα όμως διακόπηκε. 

19 σχόλια:

  1. Δεν διακόπηκε ακριβώς. Δύο σεζόν παίχτηκαν. Θυμάμαι που βάζαμε το βίντεο το βράδυ να γράφει με θρησκευτική ευλάβεια :-)

    Η βρετανική βερσιόν ήταν μόνο δύο σεζόν - εξελίχτηκε πολύ περισσότερο όταν πέρασε τον Ατλαντικό. Παραδόξως όμως είχε πολύ πιο όμορφους πρωταγωνιστές σε σχέση με την αμερικάνικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η σειρά είναι καλή. Απλά να μην ξεχνάς πως πρόκειται για μια νεορομαντική αμερικανική σειρά που αναπαράγει όλα τα κλισέ που θα θέλαμε οι αδερφές να δούμε (δεν λέω περισσότερα για να μην γίνω spoiler). Όταν προβαλλόταν στο Σταρ ήμουν σχετικά μικρός και μου φαινόταν μαγική. όταν την είδα αργότερα ολόκληρα είδα πόσο υπερτιμημένη είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλη ακουγεται,αλλα δεν ειναι καλυτερο να υπαρχουν σειρες οπου στρειτ και γκει αναμειγνυονται?στρειτ μαγαζια,γκει μαγαζια,μπαρ/ταινιες/σειρες σε λιγο θα ζουμε και σε ξεχωρες πολεις!μαλιστα ειχε γινει ενα τετοιο θεμα στις ειδησεις-πως ειναι η φλοριντα γεματη γερους?ετσι λεγαν να φτιαξουν συγκροτηματα -γκετο-μονο για γκει.ολοι ανταμα κι ο ψωριαρης χωρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @aizen999
    ki εγώ αυτό πιστεύω. Μικτά και αγαπημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτή παιζόταν παλιά στο σταρ! έχω δει μόνο την πρώτη σεζόν, αλλά είναι όντως καλή και αποδεικνύεται λιγότερη επιφαναειακή από ότι θα περίμενε κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @tovenito
    επειδή έχω δεί όλες τις σεζόν, είναι μάλλον όσο επιφανειακή φαίνεται χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @gsh. Δεν ήξερα καν ότι είχε παιχτεί. Ούτε ότι είχε δείξει τόσο πολύ. Ήμουν μικρό και άμαθο τότε!

    Καλύτερα πάντως που δεν ήταν υπερβολικά όμορφοι. Έδινε μία αίσθηση αληθοφάνειας...

    @mahler. Ίσως να αναπαρήγαγε κάποια κλισέ. Πάντως μέσα στη σειρά παρουσιάζεται και αντίλογος περί της υιοθέτησης από τους ομοφυλόφιλους ετεροφυλοφιλικών στερεοτύπων... Οπότε επιτυγχάνεται μία ισορροπία.

    @aizen. Καλό θα ήταν έτσι. Σε έναν ιδανικό κόσμο ίσως. Απλά σε έναν κόσμο που αγνοεί την ύπαρξή μας, όπως αυτός που ζούμε, δεν ξέρω κατά πόσον θα ήταν αποδεκτό κάτι τέτοιο.

    Όσον αφορα τις πόλεις, κάπως έτσι είναι. Στη Φλόριντα πηγαίνουν οι γέροι για το καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών υγείας που τους προσφέρονται και για τη συναναστροφή με άλλους συνομίλικούς τους. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και με τους ομοφυλόφιλους. Δύσκολα θα δεις έναν ομοφυλόφιλο στις ΗΠΑ να μετακομίσει πχ στο Austin! Θα τον δεις να πηγαίνει Νέα Υόρκη ή Μαϊάμι (παρότι στη Φλόριντα!!!) από την Ανατολική ακτή και Σαν Φρανσίσκο ή Λος Άντζελες από τη Δυτική. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά γιατί έκει η κοινωνία είναι πιο δεκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @tovenito Έτσι όπως τα λες είναι.

    Mahler θα σε σκίσω!!!!! Ψεύδεσαι ασυστόλως! Δεν είναι τόσο επιφανειακή. Περνάει ωραία μηνύματα, όσο και να μην το παραδέχεσαι!
    Μήπως εσύ είσαι ρηχός και έδινες προσοχή στα επιφανειακά? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και για να πω την αλήθεια ακόμη κι αν παρέμενε όσο επιφανειακή, όσο φαινομενικά ήταν την πρώτη σαιζόν, πάλι θα την έβλεπα. Πέρναγε ευχάριστα η ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν είπα πως είναι εντελώς επιφανειακή, απλά δεν είναι και η θεϊκή σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούτε εγώ ειπα ότι είναι θεϊκή. Απλά ήταν μία από τις πολλές σειρές που είδα και είχε κάτι το διαφορετικό. Και για να πω και του στραβού το δίκιο, μου άρεσε να βλέπω μία σειρά που αφορά μόνο εμάς. Κατάλαβα ίσως για πρώτη φορά πως πρέπει να αισθάνονται οι straight βλέποντας τη συντρηπτική πλειοψηφία ταινιών και σειρών που υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ε καλά και οι str8 σειρές μας αφορούν εξίσου. Πέρα από κάποια συγκεκριμένα θέματα στα υπόλοιπα είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι. Πάντως εγώ είχα άτομο που την έβλεπε και με έπαιρνε κλαίγοντας τηλέφωνο γιατί παραέβλεπε σοβαρά την σειρά, και να μου λέει πως αυτή την ζωή θέλει να ζήσει και διάφορα άλλα κουλά. Είχα μετανοιώσει που του την είχα δώσει να την δεί χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το "Ανάμεσά μας" που διάλεξε για τίτλο το Σταρ ήταν απλά εκπληκτικός. Μου θύμιζε μια ταινία με εξωγήινους που είχα δει παλιά, "ζουν ανάμεσά μας".

    Νομίζω αυτό το λέει όλα.

    ΥΓ: Η σειρά μου άρεσε, καλή ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. George, δεν ήταν τόσο άσχημος ο τίτλος μωρέ. Είχε νόημα. Ότι είμαστε παντού. Απλά ήταν λίγο ατυχής λόγω της σύγκρισής του με την ταινία που λες...

    aizen, από εδώ http://btjunkie.org/torrent/Queer-as-Folk-US-Queer-as-Folk-Seasons-1-5-All/3780f9d40d439490ac2d0d6c35130cdb986fa100848c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω τις τελευταιες μέρες ανακαλυψα τη σειρά στο you tube κ έχω πάθει πλάκα! Μου αρέσουν τα μηνύματα που περνάει (αν εξαιρέσω τη δουλειά που είχε διαλέξει να κάνει ο Justin για να βγάζει τα προς το ζην...),ο δυναμισμός, η ανεξαρτησία....και είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' όσα έχω συνηθίσει να βλέπω...η αλήθεια είναι οτι ήμουν ομοφοβική,ιδίως απέναντι στους άνδρες...τι να πω! Απλά χαίρομαι που την ανακάλυψα!Νιώθω λες και έχω βρει θησαυρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή