Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κρούσμα ομοφοβίας? Μπα ιδέα μου θα είναι...

Σήμερα έτυχε να πέσει στα χέρια μου η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Εύβοιας, η Ευβοϊκή Γνώμη. Για όσους δε γνωρίζετε το έντυπο, πρόκειται για μία εφημερίδα απαράμιλλης (!!!!!!!) αισθητικής που φημίζεται για τα άρθρα της και για την πολιτική παρέμβασή της...

Συνήθως ασχολείται στα πρωτοσέλιδά της με ιδιαίτερα ευχάριστα θέματα όπως μπορείτε να δείτε από κάτω.
κλικ στην εικόνα

Αυτή τη βδομάδα όμως, οι θάνατοι και οι ληστείες δεν ήταν αυτό που λέμε σε απλά ελληνικά... frontpage material και κρίθηκε σκόπιμο να βγει ένα λίγο διαφορετικό και πολύ πιο ομοφοβικό προφίλ!

κλικ στην εικόνα
Το θέμα έχει ως εξής: Ένας 30χρονος σαν τα κρύα τα νερά βγήκε βόλτα με το αυτοκίνητό του. Τον σταμάτησε η αστυνομία για εξακρίβωση, και όταν του ζητήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο διαπιστώθηκε πως από κάτω δεν φορούσε παντελόνι αλλά ζαρτιέρες και ψηλοτάκουνες γόβες. Προφανώς αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έκρυβε τίποτα στο αυτοκίνητο αλλά συμπεριφερόταν περίεργα μόνο λόγω της ένδυσής του αφέθηκε να φύγει.

Η  εφημερίδα λοιπόν παρουσιάζει ως πρώτο της θέμα μία ιστορία που θα μπορούσε να μπει ως μονόστηλο στη σελίδα με τα πιο ζουμερά θέματα. Και σα να μην έφτανε αυτό η στήλη "το στίγμα"  (κάτω κάτω στο πρωτοσέλιδο-κάνε κλικ) βγάζει ακόμη μεγαλύτερη ομοφοβικότητα αναλύοντας ακόμη παραπάνω το θέμα και σχολιάζοντας ως εξής: "Παρεξήγησις! Προπόνηση για το καρναβάλι έκανε το παλικάρι!".

Τα σχόλια δικά σας!

ΥΓ1: Αν τύχει να διαβάσει την ανάρτηση ο εν λόγω νεαρός, ένα έχω να πω! Κουράγιο!
ΥΓ2: Κάτι ξέρω που δεν έχω πληρώσει ούτε μία φορά στη ζωή μου δεκάρα τσακιστή για να αγοράσω αυτή τη φυλλάδα!

11 σχόλια:

  1. Υπαρχουν ακομη εφημεριδες?εντυπωσιαστηκα...Οσο για το θεμα, τι νε περιμενει κανεις απο μικρα ανθρωπακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ε; ... Έπιασες και συ να ασχοληθείς με σοβαρό έντυπο...
    όλοι οι ρουφιάνοι και οι κατινάρες της Χαλκίδας μαζεμένοι σε μια κωλοφυλλάδα...
    Μπλιαχ ρε παιδί μου!
    το χειρότερο είναι ότι μαθαίνω ότι ξεπουλάει κιόλας αυτό το τέρας,κάθε εβδομάδα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. aizen, σου απάντησε η marion! Όχι απλά υπάρχει, αλλά είναι και είναι η απόλυτη (απο άποψη πωλήσεων) εφημερίδα της Εύβοιας.

    marion, έστι όπως τα λες είναι. Και ποτέ μου δεν κατάλαβα ποιος πάει και την αγοράζει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ομοφοβικό δεν θα το έλεγα. Κακόγουστο όμως σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mahler, το κείμενο μέσα στην εφημερίδα είναι τραγικό! Τι "ότι ήταν παλικάρι όμορφο και δεν του το 'χαμε" να λέει (λες και μόνο οι ετεροφυλόφιλοι μπορούν να είναι όμορφοι!) τι "περπατάει στην παραλία και σίεται ο τόπος, αλλά τώρα θα σίεται από τις γόβες του" και άλλα τέτοια τραγικά! Όσο για "το στίγμα", απλά ασχολίαστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. A, άλλο αυτό. Οκ το κείμενο είναι όντως χυδαίο. Και δυστυχώς θα συνεχίσουν να γράφονται τέτοια όσο εμείς οι θιγόμενοι δεν μπορούμε (ο καθένας για τους λόγους του) να βγούμε και να τους πούμε κατάμουτρα "ναι ρε μαλάκες γουστάρουμε να φοράμε γόβες τραβάτε κάνα ζόρι?".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα υπερασπιστώ μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, το δικαίωμα του οποιουδήποτε στη γόβα στιλέτο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λογικά θα μπορείς να στείλεις σε κάποια ακτιβιστική οργάνωση κάτι για να το έχουν υπόψιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ευβοιωκή γνώμη αγοράζεται από όλους τους Χαλκιδαίους! Για να φανταστείς παρακαλάνε για να τους φωτογραφήσουν και να μπουν στη μεσαία σελίδα για τα κοσμικά! Μπούτια, βύζοι, γαμίκοι, σηκωμένοι γιακάδες... όταν λέμε μπλιαχ, εννοούμε μπλιαχ!
    Πιασε όλη την κωλοπαραλία με τα γιωτ, μοσταρ και λοιπές καφετέριες ιδρυματικού τύπου και θα καταλάβεις ποιοι αγοράζουν μα και ποιοι ασπάζονται τα γραφώμενα της κωλοφυλάδας!
    Α, και εν πάσει περιπτώσει, η νοοτροπία ΙΔΙΩΣ της Χαλκίδας είναι τραγικά ομοφοβική.
    Σε σημείο οι ίδιοι οι καταπιεσμένοι gays να καταντούν "καταπιεσμένες κρυφές" και να κράζουν οι ΙΔΙΟΙ τους "φανερούς"! Είχαμε αυτή τη συζήτηση χθες με τον έναν gay φίλο μου και πραγματικά καταλήξαμε σε αυτό. Η ίδια η κοινωνία σε κάνει κομπλεξικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Stewie, δίκιο έχεις. Μόλις το έκανα.

    Marion, μου φαίνεται έχεις μάθει τρομερά καλά τους Χαλκιδαίους. Ούτε εγώ δε θα μπορούσα να τα έχω γράψει τόσο εύστοχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή