Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η αισθητική του κίτρινου και του ροζ...

Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη δε ξέρω...

Στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη βρέθηκε ο βουλευτής του ΛαΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, πριν από λίγο. Κληθείς να σχολιάσει μία επιστολή του Αντώνη Κανάκη υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων (κυρίως του γάμου) είπε το περίφημο: "Είναι σεβαστές τέτοιου είδους απόψεις αλλά κανείς δε μπορεί να μας τις επιβάλλει.". Τι ακριβώς δηλαδή θα του επέβαλε κανείς, να παντρευτεί άτομο του ιδίου φίλου? Εδώ μιλάμε για μία πολύ μεγάλη κοινωνική ομάδα, στην οποία έχει επιβληθεί να ζει δίχως πολλά από τα δικαιώματα που άλλοι απολαμβάνουν αυτοδικαίως. Σε αυτούς μπορούμε να επιβάλουμε να ζουν χωρίς δικαιώματα, στους εαυτούς μας μπορούμε να επιβάλλουμε να βγάλουμε τις παρωπίδες?

Στη συνέχεια και ενώ η συζήτηση φούντωνε, προσπάθησε να χτυπήσει στο ομοφοβικό συναίσθημα του μέσου Έλληνα μιλώντας για το επίπεδο των gay parade. Μίλησε για χαμηλή αισθητική, μεταξύ άλλων, και κατέκρινε ακόμη και τη χρησιμοποίηση σε αυτές των χρωμάτων ροζ και κίτρινο(?)!

4 σχόλια:

  1. Ασε τους ξερουμε τους αηδιαστικους σκατιαρηδες που βαζουνε γραβατα για να κρυψουν ποσο σιχαμεροι κωλοναζι ειναι-δε θα τους μαθουμε τωρα.Αλλα αυτοι μια μερα θα ειναι στον καλαθο της ιστοριας με τους λευκους νεοναζι κι αυτους που ηταν κατα των ισων δικαιωματων για τους μαυρους.Η ιστορια ειναι καλη στο ξεσκαρταρισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχαχα να μιλάει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ για χαμηλή αισθητική χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ συμφωνώ με Βελόπουλο. Το κίτρινο δεν κολακεύει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. aizen, εγώ θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα της επιστολής του Κανάκη: σήμερα φαντάζει αδιανόητο που πριν 50 χρόνια φαινόταν παράλογη η απαίτηση για ψήφο των γυναικών. Σε 50 χρόνια χρόνια θα φαντάζει αδιανόητο που οι ομοφυλόφιλοι δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους. (αν και για του Κανάκη τη γούνα όλο και κάποια ράμματα έχουμε αλλά τεσπα!)

    mahler, Η αισθητική του ΛαΟΣ είναι βασικά δίπτυχη: αρχαιοελληνική και βυζαντινή! Συνεπώς θεωρεί πολύ σεμνά τα gay pride λόγω του ότι έχει συνηθίσει στα ήθη των αντίστοιχων εποχών... ;)

    GSH: Speak for yourself, honey! Yellow rulezzzzzzz!

    ΑπάντησηΔιαγραφή