Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Gay education



Ένα τέτοιο βίντεο επιβάλλεται να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα για δύο λόγους. Οι gay μαθητές να σταματήσουν να αισθάνονται τύψεις για αυτό που είναι και να σταματήσουν να πολεμούν την ίδια τους την υπόσταση και οι straight μαθητές να ενημερωθούν έτσι ώστε να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός εναντίον των gay.

Αλλά θα μου πεις, εδώ δεν τολμούν να εισάγουν τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, θα τολμούσαν ποτέ να εντάξουν κάτι τέτοιο? Ακόμη και αν ο κόσμος είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο, η πολιτική ηγεσία παραμένει τρομερά φοβική!

13 σχόλια:

  1. ωραίο το βίδεο δεν λέω, όμως το θέμα δεν είναι μόνο να πείσεις κάποιον πως αυτό που είσαι είναι γενετήσιο χαρακτηριστικό, αλλά να μάθει και να το σέβεται και να μην το βλέπει φοβικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω κάνει ουκ ολίγες συζητήσεις για το θέμα και παρατηρώ ότι οι straight δε γνωρίζουν τίποτα. Παρόλα αυτά μπορούν και βγάζουν με ευκολία ομοφοβία. Αν δεν καταπολεμηθεί η άγνοια δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η ομοφοβία. Η φοβικότητα έχω την εντύπωση ότι είναι αποτέλεσμα της άγνοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ως ένα βαθμό συμφωνώ. Σκέψου όμως πόσες άλλες περιπτώσεις διακρίσεων ή ακόμη και ρατσισμού υπάρχουν σε συνανθρώπους μας λόγω γενετήσιων χαρακτηριστικών τους όπως π.χ. το χρώμα του δέρματος. Το διαφορετικό ανέκαθεν φόβιζε είτε ήταν αποτέλεσμα επιλογής είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Έλληνες έχουμε το κακό του ότι είμαστε συνήθως ρατσιστές με όποιον μπορούμε να είμαστε (μετανάστες, gay κ.ο.κ.) αλλά ταυτόχρονα αν γνωρίζουμε κάποιον που ανήκει σε αυτή την κατηγορία τον υπερασπιζόμαστε με τρομερό σθένος. Παράλληλα όμως δεν έχουμε σταματήσει να είμαστε εν γένει ρατσιστές!

    Παλεύω να το κατανοήσω πολλά χρόνια αυτό, αλλά μάταια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσεις αυτό. Στην μία περίπτωση βλέπεις τον ξένο (μαύρο, αδερφή, κλπ κλπ) και του φέρεσαι ρατσιστικά, και στην άλλη περίπτωση βλέπεις τον φίλο ή τον συγγενή άρα το δικό σου άνθρωπο, και τον υπερασπίζεσαι. Αντίφαση μεν, κατανοητή δε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή όμως γνωρίζεις τι έχει τραβήξει ο δικός σου άνθρωπος δε θα ήταν λογικότερο να αναθεωρήσεις τις ρατσιστικές ιδεοληψίες σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θεωρητικά ναι. Αλλά ο δικός σου άνθρωπος πάντα είναι δικός σου και τον βλέπεις αλλιώς. Επίσης σκέψου την αντίφαση ανθρώπων που οι ίδιοι έχουν βιώσει ρατσισμό να είναι οι ίδιοι ρατσιστές. Αυτή καλώς ή κακώς είναι η ανθρώπινη φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν τη φοβικότητα ακόμα και όταν δεν πάσχουν από άγνοια. Επίσης άνθρωποι που μπορεί να μη είναι φοβικοί κατά βάθος, αλλά επηρεάζονται και υιοθετούν τη φοβικότητα του κοινωνικού τους περίγυρου για να μην "διαφέρουν".

    Κάτι σχετικό με το θέμα της ανάρτησης εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δίκοπο μαχαίρι είναι τα αποτελέσματα στην ανάρτησή σου!

    Πάντως αν έβγαιναν αποτελέσματα που έλεγαν ότι είναι επιλογή και όχι γενετικά καθορισμένο μπορεί να είχαμε και προτάσεις ομοφοβικών για απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας, εξαναγκασμό μικρών παιδιών σε "straight" συμπεριφορές κτλ

    ΥΓ: Κάτι αντίστοιχο θα γράψω άυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σίγουρα είναι καλύτερο το γεγονός οτί η ομοφυλοφιλία είναι γενετήσια στο να μας αποδεχτούν οι γύρω μας. Με τις δυνατότητες πάντως που αποκτά η βιολογία σύντομα η ομοφυλοφιλία θα μπορεί να "θεραπεύεται" από την στιγμή της σύλληψης, και κακά τα ψέματα κανένα str8 ζευγάρι στον κόσμο δεν θα άφηνε να γεννηθεί το παιδί του ομοφυλόφιλο αν ήξερε πως μπορεί να το αποτρέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακόμη και αν είναι πάντως θεωρητικά εφικτό (στο εγγύς μέλλον) να επιλέξεις μη ομοφυλόφιλα έμβρυα, με το ισχύον νομικό καθεστώς δεν επιτρέπεται η ευγονική σε αυτό το επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν επιτρέπεται σήμερα. Αύριο όμως? Δες και την θετική μεριά του πράγματος. Θα γίνουμε μουσειακά αντικείμενα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσο δεν θεωρείται "κουσούρι" από την επίστήμη είμαστε καλύμένοι. Μετά...ποιος ξέρει!

    Καλού κακού πάντως θα αφήσω γενετικό υλικο για ενδεχόμενο μουσείο gay ιστορίας του μέλλοντος (στο οποίο θα έχουμε εξαφανιστεί!!!!). :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή