Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Αγαπημένος gay χαρακτήρας

Ενώ οι gay που εργάζονται στην ελληνική τηλεόραση συμπεριφέρονται κατ' εμέ λανθασμένα και οι Έλληνες σεναριογράφοι επιμένουν να δημιουργούν gay χαρακτήρες (δες εδώ μερικούς) στις σειρές τους είτε σύμφωνα με τα στερεότυπα που έχουν επικρατήσει, είτε που βρίσκονται σε ένα εξωπραγματικά gay-friendly περιβάλλον, οι αμερικάνικες σειρές καταφέρνουν αρκετά συχνότερα να προσεγγίσουν την πραγματικότητα.

Για παράδειγμα η σειρά Desperate Housewives. Μία σειρά που παραδόξως άρχισα να παρακολουθώ πριν λίγο καιρό. Παρότι είμαι γνωστό αμερικανάκι που "τερματίζει" ολόκληρες (αμερικάνικες) σειρές 5 και 6 σαιζόν σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες (είδες άμα δεν έχεις τι να κάνεις τι γίνεται) αυτή τη σειρά οφείλω να ομολογήσω πως λόγω ονόματος την είχα παρεξηγήσει. Όταν όμως ξεκίνησα να τη βλέπω τη λάτρεψα. Είδα όλα τα επεισόδιά της μέσα σε 2 βδομάδες περίπου. Για να μη ξεφύγω από το θέμα εδώ θα πρέπει να αναφέρω και τον gay χαρακτήρα της σειράς. Τον Andrew Van de Camp.


Ο σεναριογράφος έχει καταφέρει να αποδώσει  τόσο τα χαρακτηριστικά ενός gay εφήβου όσο και του ομοφοβικού οικογενειακού περιβάλλοντος καταπληκτικά. Ίσως για αυτό να ευθύνεται το γεγονός ότι και ο ίδιος είναι gay και βασικά έχει δώσει στον χαρακτήρα και τη σχέση με τη μητέρα του αρκετά χαρακτηριστικά των προσωπικών του εμπειριών.


Η ιστορία του με λίγα λόγια είναι ενός αλητάκου gay εφήβου  που όταν αποκαλύπτει την αλήθεια για το σεξουαλικό του προσανατολισμό στην οικογένειά του,  η μητέρα του τον πληγώνει με τις πράξεις και τα λόγια της με αποτέλεσμα αυτός να βάλει ως σκοπό ζωής του να την καταστρέψει. Οι πράξεις του προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν τη μητέρα του να τον διώξει από το σπίτι. Αφού περνά ένα διάστημα στους δρόμους, ο πατριός του τον πείθει να επιστρέψει σπίτι. Εκεί συμφιλιώνεται αυτός με τη μητέρα του και εκείνη με το γιο της (αλλά και με το γεγονός ότι είναι gay) . Κάπου εκεί γίνεται το υπόδειγμα συμπεριφοράς και "καλό παιδί" της σειράς και εμένα ο αγαπημένος μου ήρωας (έχω αναφέρει  ξανά άλλωστε την αγάπη μου για ήρωες με σκοτεινό παρελθόν). Σήμερα οι εμφανίσεις του έχουν μειωθεί και περιοριστεί σε μερικά guest κάθε χρόνο.

7 σχόλια:

  1. to desperate housewives einai mia apo tis pio agapimenes mou seires! :) de xano epeisodio...i evdomi sezon pou tora paizetai einai poli super!!! opos kai oles oi proigoumenes fisika! :) o xaraktiras tou Andrew marese toooso poli opos ton exelixan! kalispera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπλινκ μπλινκ μπλινκ! Πεταρίζω τις βλεφαρίδες μου!
    Δε βλέπω τις νοικοκυρές ρε γαμώτο και δεν έχω άποψη! Τι κάνεις; Ήρθα Εύβοια σήμερα! Να ξέρεις!
    μάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Leviathan
    Ούτε εγώ χάνω επεισόδιο. Αν και η ευχαρόστηση ήταν μεγαλύτερη όταν έκανα τους μαραθώνιους 5-10 επεισοδίων ανα ημέρα... Όσο για τον Andrew κρίμα που αποφάσισε να φύγει από τη σειρά και να κάνει μόνο μερικά guest...

    @Marionastro
    Καλά κάνει και τις πεταρίζεις. Είναι κουκλί. Πάντως ποτέ δεν είναι αργά! Κατέβασε τον πρώτο κύκλο για αρχή και θα κολλήσεις! Καλώς μας ήρθες! Τώρα που είσαι κάτω να κανονίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τότε μπορεί να σου αρέσει και το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ "Shameless" ...ο gay χαρακτήρας είναι πολύ ανατρεπτικός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάλι βαριέμαι να βλέπω σειρές. Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. homogreek, όταν τελειώσω το brothers and sisters (το οποίο απο το gay tv σου "κόλλησα")θα το ξεκινήσω και αυτό. Καλό φαίνεται από κάτι λίγα που διάβασα.

    bear, οι σειρές είναι να μην τις αρχίσεις. Αν ξεκινήσεις καταστράφηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή