Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Έχει και η κοροϊδία τα όριά της!

Σήμερα λόγω κάποιων ανειλημμένων υποχρεώσεων βρέθηκα στην Αθήνα. Γνώριζα βέβαια πως τα μέσα μεταφοράς θα είχαν απεργία (υποτίθεται ο ΗΣΑΠ θα είχε μόνο στάση εργασίας αλλά τέλος πάντων...) οπότε δε θα κατηγορήσω για την όποια ταλαιπωρία μου τους εν πολλοίς δικαίως απεργούντες.

Αναγνωρίζω άλλωστε το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου  να απεργεί. Ακόμη και του βολεμένου που έχει μπει με βύσμα και πληρώνεται διπλά και τριπλά απ' ότι σκληρότερα εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα! Αλλά εντάξει. Απεργείς μία, απεργείς δύο, απεργείς τρεις. Τι γίνεται όμως όταν οι ημέρες απεργίας κοντεύουν να γίνουν περισσότερες από τις ημέρες εργασίας? Και μέχρι εδώ απαντώ στον εαυτό μου για να ηρεμήσει πως κανείς δεν ορίζει πόσες μέρες μπορεί να απεργεί ο καθένας. Μπορεί το δικαστήριο να έκρινε την απεργία τους παράνομη, αλλά ποιος είμαι εγώ για να τους κρίνω...?

Μέσα στην ταλαιπωρία του πολύωρου ποδαρόδρομου, όμως, και έχοντας χαλάσει τουλάχιστον ένα δεκάευρω σε ταξί το να δεις μία αφίσα του συνδικάτου του ΗΣΑΠ να γράφει "ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ" δε σε κάνει έξω φρενών? Η αφίσα έλεγε πως οι συγκοινωνίες δεν είναι εμπόρευμα και προφανώς εννοούσε πως είναι δημόσιο αγαθό. Όπως το νερό που πίνουμε, το ηλεκτρικό ρεύμα, οι ιατρικές υπηρεσίες κ.ο.κ. Εάν όμως ισχύει αυτό άνθρωπε μου, πες μου τι στο καλό κάνετε και απεργείτε με αυτό τον τρόπο! Εάν όντως είναι αγαθό, δε θα έπρεπε να υπάρχει ένα προσωπικό ασφαλείας? Δε θα έπρεπε να λειτουργείτε έστω και με λιγότερα δρομολόγια για να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες των πολιτών? 

Εκτός βέβαια κι αν το ότι δεν είναι εμπόρευμα  αναφέρεται μόνο στους υπαλλήλους. Μπορεί να το αντιλαμβάνονται ως μία κοινωνική προσφορά του κράτους (δηλαδή των υπολοίπων Ελλήνων!) σε αυτούς έτσι ώστε και τους μισθούς τους, και τη θέση την οποία για να πάρουν φίλησαν κατουρημένες ποδιές βουλευτών και υπουργών και τα υπερβολικά εργασιακά προνόμια να διατηρούν και αν είναι δυνατόν να μην τους πολυζαλίζουν και οι πολίτες! Θα έλεγα πελάτες... αλλά είπαμε δεν είναι εμπόρευμα οι συγκοινωνίες!

4 σχόλια:

  1. kai autoi dikio exoun alla kai oi polites episis..ade na vreis akri...kalispera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή ο μπαμπάς μου εργάζεται σε κάποιο από τα ΜΜΜ σου επιβεβαιώνω ότι η σημερινή απεργία έχει κριθεί παράνομη και καταχρηστική λόγω του ότι δεν κοινοποιήθηκε τουλάχιστον 3 μέρες νωρίτερα από τη μέρα διεξαγωγής της.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μωρέ δίκιο έχουν. Ποιος θα ήθελε να του μειώσουν το μισθό (όσο μεγάλος κι αν είναι)?

    Αλλά αυτή η αφίσα μου καρφώθηκε τόσο έντονα στο μυαλό και με εκνεύρισε αφάνταστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι 3 το πρωι και ο βηχας με εχει γαμησει.Θα μπορουσα να σου γραψω ενα τεραστιο κατεβατο για να σε κανω να καταλαβεις ποσο ακυρος εισαι σε αυτο το ποστ.Καθε λεξη,καθε κομμα,καθε τελεια.ΑΚΥΡΟΣ.Αλλα δε θα το γραψω το κατεβατο γιατι ειναι 3 το πρωι και ο βηχας με εχει γαμησει.Επισης βαριεμαι.Καλα δηλαδη,κατεβατο θα βγει παλι αλλα οχι οσο μεγαλο θα επρεπε.Θα σε ρωτησω απλα κατι.Πιστευεις ότι οντως ο μεσος Ελληνας βγαζει 29.000 ευρω το χρονο?Μηπως ο αριθμος είναι υπερβολικος επειδη 1)μιλαμε για ΜΙΚΤΑ εσοδα και 2) επειδη ενώ η συντριπτικη πλειοψηφια βγαζει 8 με 12 χιλιαρικα υπαρχουν καποιοι που εχουν δισεκατομμυρια και ανβαζουν το μεσο ορο?Εχει αυτος ο αριθμος αντικρισμα?Καπως ετσι (η μαλλον ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ) βγαινει κ ο λεγομενος «μεσος μισθος».Τωρα που ξερεις οτι ο υπαλληλος του ΜΕΤΡΟ η του ΗΣΑΠ βγαζει οσα κ ο πατερας σου κ ουχι 50 η 60 χιλιαρικα το χρονο αλλαζει κατι για σενα η σου κανει το ιδιο?Επισης το «ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ» αναφερεται στο ξεπουλημα των ΜΜΜ σε ξενους και ιδιωτες.Ισως εχεις ακουσει κατι γι αυτό….

    Που να ζουσες και Αθηνα δηλαδη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή