Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Όταν η μάνα μου έγινε gay-friendly...

Σας έχω πει πως τα άτομα με τα οποία συναναστρέφομαι, τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου είναι μόνιμη πηγή έμπνευσης για αναρτήσεις. 

Έτσι και χθες. Στο σπίτι είχε έρθει ένας οικογενειακός φίλος ο οποίος με συμπαθεί και με εκτιμά αρκετά τόσο γιατί με ξέρει από πολύ μικρό όσο και λόγω του ότι μονίμως του καταρρίπτω τις απόψεις που περισσότερο μοιάζουν με αστικούς μύθους ή θεωρίες συνωμοσίας τύπου Λιακόπουλος... Αφού συζητούσαμε όλοι μαζί (καλά περισσότερο προς το γκαρίζαμε έμοιαζε μιας και στην οικογένεια φωνασκούμε αντί να συζητούμε- με άλλα λόγια όποιου η φωνή δεν πιάνει 130 ντεσιμπέλ τουλάχιστον, δεν πρόκειται να καταφέρει να μιλήσει και να ακουστεί!) για όλα τα θέμα οικογενειακού χαρακτήρα και γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος η θεματολογία περιστράφηκε και στα οικονομικά θέματα και ως εκ τούτου και στα της πολιτικής...

Αφού του κατέρριψα λοιπόν διάφορους μύθους περί χρεωκοπίας Αργεντινής, ελληνικού δημόσιου χρέους, ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και του εξήγησα τι σημαίνει ψυχολογία της αγοράς και ότι αυτός ως ελεύθερος επαγγελματίας δε θα έπρεπε να καταστροφολογεί και μάλιστα περισσότερο από την Τρέμη, τον Πρετεντέρη τη Σπυράκη και τα άλλα παιδιά μαζί, σε συσκευασία του ενός, τα έριξε όλα στους πολιτικούς! Αυτοί λέει τα φάγανε και άρχισε να βρίζει τον Πάγκαλο που είπε όλοι μαζί τα φάγαμε. Του εξήγησα πως όντως όλοι μαζί τα φάγαμε αφού ο καθένας (συμπεριλαμβανόμενου και  του ιδίου ως ελεύθερου επαγγελματία που δήλωνε το ένα δέκατο του πραγματικού εισοδήματός του) έκλεβε το ελληνικό δημόσιο όσο μπορούσε, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο.
Επειδή φαίνεται τον έφερα σε δύσκολη θέση το έριξε στις θεωρίες συνωμοσίας όμως. Τι ότι δεν επαναστατούμε επειδή μας ψεκάζουν τα αεροπλάνα (αχ δώστε καλέ λίγο από δαύτο και στον Καντάφι να κουλαντρίσει τους αντάρτες του!), τι ότι όποιος πολιτικός δεν οδηγεί τη χώρα του στο ΔΝΤ τον σκοτώνουν σε αεροπορικό οι Αμερικάνοι (?!) και το αποκορύφωμα όλων: "Από τους 300 βουλευτές οι 299 είναι πούστηδες (ουπς μάλλον μέτρησε και τις γυναίκες...) και τον παίρνουν (μα πόσους bottom έχει πια αυτή η βουλή!)" "Για αυτό έχουμε καταντήσει έτσι. Επειδή μας κυβερνάνε οι αδερφές!" συνέχισε! Και τότε μεταξύ του δουλέματος που του κάνει ο πατέρας μου και του υποτιμητικού κουνήματος του κεφαλιού που έχω επιλέξει εγώ ως στάση αρχίζω να αισθάνομαι πως ζω σε παραίσθηση! Η μάνα μου που είναι γνωστή για την... προοδευτικότητα των αντιλήψεών της (χαρακτηριστικά παραδείγματα εδώ και εδώ) άρχισε να λέει: "Ε, και? Τι μας νοιάζει αυτό. Εμείς τη δουλειά τους σωστά θέλουμε να κάνουν. Δε μας ενδιαφέρει ποιος κάνει τι?" 

Όταν έφυγε ο οικογενειακός φίλος άρχισα να ψηλαφώ τα μάγουλα της. Έψαχνα να βρω σημάδια πάνω της που να έδειχνε πως ήταν ρομπότ, έστω ένας εξωγήινος που είχε πάρει τη θέση της άλλα μάταια. Ρε μπας και με έχει πάρει είδηση και με κοροϊδεύει? Λέτε να θέλει να με τρελάνει με τις απότομες αλλαγές στις απόψεις της για τους ομοφυλόφιλους? Πως είναι δυνατόν σε 2 μήνες από εκεί που έλεγες πως δικαίωμα στην εργασία δε θα έπρεπε να έχουν καλά καλά οι... "πουστάρες" (her words, not mine!) να λες πως δε μας ενδιαφέρει το αν είναι οι πολιτικοί gay, αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους σωστά?


11 σχόλια:

  1. Eγώ απλά πιστεύω ότι στα περισσότερα κοινωνικά, πολιτικά και άλλα θέματα οι περισσσότεροι άνθρωποι δεν έχουν βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις. Γι' αυτό και επηρεάζονται τόσο εύκολα από τα media, τα κόμματα κτλ. Νομίζω δηλαδή ότι οποιαδήποτε εκδήλωση φανατικής εχθρότητας είναι τόσο επιφανειακή όσο και οποιαδήποτε ξαφνική εκδήλωση "ανεκτικότητας". Ή το ίδιο επιφανειακή με την πίστη τους σε διάφορες θεωρίες συνομωσίας κτλ.

    Γι αυτό και πιστεύω πραγματικά ότι οι περισσότεροι γονείς που θα μάθουν για τα παιδιά τους όσο και να αντιδράσουν, στο τέλος δεν πρόκειται να τα διαγράψουν. Σε αντίθεση ίσως με κάποιους στρέιτ φίλους που τελικά θα απομακρυνθούν από όποιον δεν ταιριάζει με τον υπόλοιπο κύκλο τους χωρίς ποτέ να του δηλώσουν ότι τον απορρίπτουν.

    Καλού-κακού βέβαια καλό είναι να περιμένει κανείς μέχρι να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος.... Οι δικοί μου βέβαια τον διέψευσαν αυτό το φόβο, αλλά παρόλα αυτά δεν βλάπτει να είναι κανείς συνετός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασικα, οι ανθρωποι μεσης η κατωτερης εκπαιδευσης και νοημοσυνης εχει μετρηθει οτι κανουν πιο πολλα γνωστικα λαθη.Οπως λογικα αλματα,καταστροφολογια,υπεργενικευση-που συνδεεται και με το ρατσισμο κτλ.Απο τετοιους τυπους μη περιμενεις τεκμηριωμενες αποψεις.

    Οσο για τη μανα σου,ισως εχει ψιλιαστει οτι εισαι γκει και εχει αρχισει προκαταβολικα να συμφιλιωνεται με αυτο.Η απλα προσπαθει να σε κανει να την εμπιστευθεις,ωστε μετα να προσπαθησει να σε αλλαξει.Τωρα,ποιο ισχυει,δε ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι θα σταθώ στο εξής ένα: ΨΕΚΑΣΜΟΙ! Ρε,την πρώτη φορά που το άκουσα από έναν τύπο,θεώρησα ότι μάλλον οι γονείς του τον χτυπάγανε εξ απαλών ονύχων στο κεφάλι και έχει γίνει ο εγκέφαλος μαρέγκα,αλλά σταδιακά διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη συνωμοσιολογική μπαρούφα έχει πάρει εν Ελλάδι διαστάσεις επιδημίας!!! Και σε ρωτάω,πώς και ποια λογικά επιχειρήματα μπορείς να αντιτάξεις σε τέτοιους ανθρώπους; Οτιδήποτε κι αν πεις,θα απορροφηθεί δίχως ίχνη από αυτή τη ζελατινώδη εγκεφαλική μάζα.

    Σχετικά με τη μαμά,μάλλον θα συμφωνήσω με τον gay super hero.Σε καμιά "κοινωνική" εκπομπή θα άκουσε τα γνωστά "προοδευτικά" και θα τα παπαγάλισε.Στην επόμενη στροφή θα σε περιμένει με το δρεπάνι,μη μασάς!

    Άντε,και για να ευθυμήσουμε(;)...

    http://youtu.be/EBuEvuoux4Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες να έχει ένστικτο η μανούλα?
    Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν θα το καταλάβω και πόση κατανόηση θα δείξω εγώ στα παιδιά μου. Θα δείξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο blog φίλε. Ειλικρινά δενείχα σκεφτεί το πως είναι τα πράγματα κάπου εκτός Αθήνας. Εύχομαι ότι καλύτερο και διασκέδασε το...Μια χαρά τα πας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ή απλά οι πολιτικοί στη χώρα μας μπορεί να σε κάνουν να αναθεωρησεις ακομα και την ίδια σου την υπαρξη :P

    ΥΓ: το blog σου παιζει να 'ναι αυτη τη στιγμη το καλυτερο gay blog της bloggοσφαιρας. ηθελα καιρο να στο πω αλλά τωρα που ειδα και τα 8 ατομα online, λέω τιποτα δεν ειναι τυχαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι γονείς (και πολύ περισσότερο οι μητέρες) δεν αποπέμπουν τα παιδιά τους λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων. Όπου τάχα συμβαίνει αυτό, θα συντρέχουν κι άλλοι πολλοί λόγοι που κάνουν το γυαλί να ραγίσει...
    Παίζει ρόλο κι η ηλικία. Ένα αγόρι 13 ετών που εκδηλώνεται θα φάει το ξύλο της χρονιάς του. Αν είναι ήδη 16-17 ίσως θα γίνει προσπάθεια να μεταπειστεί. Σε μεγαλύτερη ηλικία, η κατανόηση είναι μάλλον δεδομένη.
    Και δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία η λεγόμενη ακαδημαϊκή μορφώση...
    http://xenikos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανείς μωρέ δεν αταλάντευτος ή και στην τελική αν μένει, είναι μάλλον δείγμα στενομυαλιάς. Βρε, μήπως η μάνα σου ψιλιάζεται τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @gsh Μακάρι να έχεις δίκιο και να μην είναι ριζωμένες οι αντιλήψεις! Και γω την άποψη ότι δε σε ξεγράφουν εύκολα οι γονείς έχω, χωρίς να είναι αυτό πάντοτε αυτό που συμβαίνει...

    @aizen Μα, βρίζει τους gay η μάνα μου, με έχει καταλάβει. Μας υπερασπίζεται, πάλι με έχει καταλάβει! Θα με τρελάνετε χριστιανέ μου (no offense!)???

    @johnny panic "θεώρησα ότι μάλλον οι γονείς του τον χτυπάγανε εξ απαλών ονύχων στο κεφάλι και έχει γίνει ο εγκέφαλος μαρέγκα" αχαχαχα

    Τα ρισπέκτια μου για τον Αποστόλη... :)

    @nefelokokkugia Το καλό που σου θέλω ασχέτως αν το καταλάβεις να δείξεις κατανόηση! Τι σκατά μας διαβάζεις καλέ τότε? :)

    @Ben Provis Thank u! Το τραγικότερο όλων είναι πως όσα χρόνια βρισκόμουν στην Αθήνα βρισκόμουν σε χειμερία νάρκη! Έπρεπε να γυρίσω πίσω για να ξεστραβωθώ!

    @bh Καλέ σταμάαααααατα! Ντρέπομαι! :)

    @Ξενικός Επειδή υπάρχουν πολλά παραδείγματα ακόμη και σήμερα τέτοιων περιπτώσεων καλό θα ήταν να μη γενικέυουμε! Η ακαδημαϊκή μόρφωση όντως συχνά δεν έχει σημασία...
    http://gayinevia.blogspot.com :P

    @zero Δε ξέρω. Τι να πω?! Αν το έχει πάρει είδηση και έχει αρχίσει ήδη να συμφιλιώνεται είμαι πάντως σε πολύ καλό δρόμο! Δυστυχώς νομίζω όμως ότι είναι απότέλεσμα της ευχαρίστησής της να αντιπαρατήθεται και να διατυπώνει αντιρρήσεις για το οτιδήποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή δύναμη σε όλους τους ομοφυλόφιλους.Είναι πολύ δύσκολο και επώδυνο να κρύβεις την ψυχική σου ταυτότητα.Να είστε όλοι καλά.

    PS Πολύ καλό το μπλογκ σου,φίλος.Κουράγιο με την mommy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή