Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα* και τ' αγόρι μου...

Σας έχω αναφέρει πως στο στρατό είχα διατελέσει μάγειρας. Κάποιοι (ονόματα δε λέμε υπολήψεις δε θίγουμε...) δεν πίστευαν στις μαγειρικές ικανότητες μου όμως, έχοντας στο μυαλό τους πόσο κακό ήταν το φαγητό όταν ήταν οι ίδιοι φαντάροι... και για αυτό αρνούνταν πεισματικά να με αφήσουν να τους μαγειρέψω! Κούλα δε θέλω να περιαυτολογήσω (μάλλον θα το κάνω όμως!) αλλά το διαγωνισμό σου θα τον κέρδιζα χαλαρά αν έστελνα την παρακάτω συνταγή!

Αφού λοιπόν κατάφερα να πείσω το boyfriend (ναι για αυτόν χτύπαγε η καμπάνα παραπάνω!) να με αφήσει να του μαγειρέψω, έφτιαξα με λίγη φαντασία ένα πιάτο που θύμιζε το καλοκαίρι που πλησιάζει (και ο καιρός μας το θυμίζει καθημερινά όλο και πιο έντονα) και πραγματικά δεν το μετάνιωσε!

Μύδια κρασάτα αλα κρεμ με μακαρόνια από μελάνι σουπιάς.

Υλικά:
Μία σακούλα μύδια κατεψυγμένα
Μακαρόνια με μελάνι σουπιάς
150 ml (ένα μικρό ποτήρι) κρασί λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό
λίγη μουστάρδα
κρέμα γάλακτος με πολύ χαμηλά λιπαρά
ελαιόλαδο
λευκό πιπέρι
αλάτι


Παρασκευή
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να είναι extra al dente. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα που να γεμίσει ο πάτος) και σωτάρουμε το πολύ ψιλοκομμένο (ή και λιωμένο) σκόρδο. Όταν διαπιστώσουμε πως το σκόρδο έχει ροδίσει, ρίχνουμε και τα μύδια και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 2-3 λεπτά. Τότε σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε ένα κουταλάκι μουστάρδα. Αφού έχει πάρει βράση το κρασί και έχει φύγει το αλκοόλ του, ρίχνουμε 100-150ml κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και τότε σβήνουμε τη φωτιά. Έπειτα ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, λευκό πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. Τέλος βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να τραβήξουν τη σάλτσα. 

Προσοχή στο αλάτι. Τόσο τα μύδια, όσο και τα μακαρόνια που είναι "ποτισμένα"  με μελάνι σουπιάς είναι αρκετά αλμυρά!

Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!

ΥΓ: Μάλλον έπρεπε να έχω βγάλει και φωτογραφία, αλλά τώρα είναι μάλλον αργά!

*Η θάλασσα είναι το πιάτο το οποίο μοσχοβόλαγε σα να ήταν η θάλασσα του Αυγούστου...

12 σχόλια:

  1. ναι κατι ειχες αναφερει...εγω παντως ζυμαρικα με αμμωνια δε τρωω που να χτυπας τον κωλο σου κατω!ανεβασε καμια πιο συμβατικη συνταγη και τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ligo periergo mou kanei alla eimai anoixtos se perierges genika geuseis!!!! :) kalisperaaa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασχετο-θα ελεγες οτι ο πολεμος ειναι μια αναγκαιοτητα των μακροοικονομικων που σκοπο εχει την αναζωογωνηση της οικονομιας της επιτιθεμενης χωρας μεσω ελεγχου φυσικων πορων?Θα ηθελα να δω μια αναρτηση με το θεμα καποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μωράκι καμπανιές ??

    Παίδες ομολογώ, μάγος και στη μαγειρική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι και αφροδισιακα... μια χαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εμένα με ξενίζει λίγο η μαύρη ταλιατέλα, ωστόσο θα το δοκίμαζα ευχαρίστως το φαγητό! Να το μαγειρέψω ο ίδιος βέβαια αποκλείεται καθώς με τη μαγειρική έχω έρθει σε σοβαρή ρήξη από τότε που προσπάθησα να τηγανίσω πατάτες και παραλίγο να κάψω το σπίτι. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ;-) Ότι και να έφτιαξες, όπως και να βγήκε η προσπάθεια μετράει και σίγουρα είναι πολύ γλυκό και πολύ τυχερός αυτός που σε έχει. Προσωπικά ότι πιο τρυφερό μου έχουν κάνει είναι σε αυτό τον τομέα είναι να ξεπαγώσει κάτι κατεψυγμένα μπιφτέκια και να τα πλασάρει για δικά του...χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kardoula mu ti kaneis? pare me til kata tis 12, na su er8w. filakiaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @aizen Δοκίμασε ρε άνθρωπες πρώτα και μετά μίλα! Αν τη θες πιο συμβατική πάντως βάλε κανονικά μακαρόνια!

    @Levi Μπράβο! Έτσι και εγώ! Μου αρέσει αν πειραματίζομαι και να δοκιμάζω περίεργες γεύσεις!

    @Sikman Αν τολμούσες ας έλεγες τίποτα άλλο! Θα έπεφτε παντόφλα! αχαχαχα

    @Johnny Δυστυχώς όχι! Τα φάγαμε όλα! Αλλά και να έπαιζε, θα είχαν μουχλιάσει! Το έφτιαξα πριν από 10 μέρες! :P

    @bh Όντως! Δεν το είχα συνειδητοποιήσει! Τώρα εξηγούνται πολλά... ;)

    @Bloke Βασικά ήταν μαύρο λινγκουίνι... Απλά η φώτο αυτή μου άρεσε περισσότερο! Για τη μαγειρική πάντως μη το βάζεις κάτω! Φαντασία να έχεις και όρεξη και όλα θα τα μάθεις! Στο κάτω-κάτω, ποιος θα σε πάρει ρε αν είσαι ακαμάτης???? :p

    @Ben Provis Και γω είμαι εξίσου τυχερός που τον έχω! Μην είσαι κακός μωρέ! Οπως είπες και συ, η προσπάθεια μετράει! Μπορεί να ήταν κατεψυγμένα αλλά τουλάχιστον έκανε τον κόπο να τα μαγειρέψει και είπε ψέματα γιατί ήθελε να σε εντυπωσιάσει!

    @marion Φιλιάαααααααααααααααααααα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ gay in evia

    Χαχαχα, δεν είμαι ακαμάτης ρε συ! Το σπίτι μου πάντα είναι καθαρό και συγυρισμένο! Απλώς στη μαγειρική υστερώ λίγο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά-καλά! Όταν σε παντρευτώ θα μαγειρεύω εγώ αλλά όλο το σπίτι θα το χεις εσύ στην τρίχα! χμ! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή