Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

April fool's tried to keep me in the closet...

ή αλλιως Coming out of the closet  (s01e06).

Σειρά αυτή τη φορά για να πάρουν την "κρυάδα" της αποκάλυψης είχαν δύο φίλοι από το στρατό! Είναι τα μόνα άτομα από το στρατό με τα οποία έχω κρατήσει επαφή, επειδή τα συμπαθώ, περάσαμε διάφορα μαζί (άλλοτε όμορφα και άλλοτε άσχημα) και συν τοις άλλοις επειδή καταφέραμε να ανοιχτούμε ο ένας στον άλλον με τον έναν ή τον άλλο τρόπο παρότι κλειστοί χαρακτήρες και οι τρεις (καλά για μένα δεν παίρνω και όρκο!).

Την περασμένη Παρασκευή είχα κατέβει λοιπόν στην Αθήνα για να συναντήσω τον Χρήστο και τον Τάσο. Ο Χρήστος λίγο πιο μεγάλος από μένα, μοναχικός τύπος και πολύ κλειστός χαρακτήρας (για να πω την αλήθεια λόγω αυτής της μοναχικότητας και του κλειστού χαρακτήρα είχε περάσει από το μυαλό μου πως ίσως να ήταν και αυτός gay). Από την πρώτη στιγμή που τον είδα στο στρατόπεδο ήθελα να τον κάνω φίλο, επειδή φαινόταν ΠΟΛΥ καλό παιδί. Ο Τάσος είχε την ίδια ηλικία με μένα, παιδί της επαρχίας και αν ήμασταν στο μαζί στο σχολείο θα ήταν είτε ο υπέρτατος ανταγωνιστής μου (μιας και δε επέτρεπα εύκολα σε άλλα αγόρια να θεωρούνται εξυπνότερα μου, τρομάρα μου) είτε κολλητάρι που θα ανταλλάζαμε από το νήπιο απόψεις για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία... Με αυτόν από την πρώτη σκοπιά που κάναμε, θεώρησα πως θα μπορούσα να συναναστραφώ μαζί του δίχως να με θεωρεί εξωγήινο λόγω των θεμάτων συζήτησης που έπιανα, αφού για όλα αυτά ήταν ενημερωμένος και αυτός (ίσως και παραπάνω από μένα!)!

Εκεί λοιπόν που είχαμε εν πολλοίς πει τα νέα μας έκανα εγώ την κρίσιμη ερώτηση: "Καλά ρε γαϊδούρια, γιατί εσείς δε συναντιέστε και μόνοι σας μιας και μένετε και οι δυο Αθήνα (και δεν έχετε και πολλές παρέες, άφησα να εννοηθεί!) αλλά περιμένετε να έρθω εγώ Αθήνα για να συναντηθούμε και οι τρεις μαζί?" Τότε ο Χρήστος αποκρίνεται : "Καλό και χρυσό παιδί ο Τάσος, δε λέω, αλλά εάν βγούμε οι δυο μας χωρίς εσένα μπορεί και να μην ανταλλάξουμε κουβέντα. Εδώ στην τουαλέτα πηγαίνεις για δυο λεπτά και είναι άβολα που καθόμαστε μόνοι μας.". Ο Τάσος τότε με κοιτάει και λέει με το χιούμορ που τον διακρίνει: "Ξέρεις γιατί δε θα ανταλλάζουμε κουβέντες, ε? Γιατί με το που θα συναντιόμαστε θα φιλιόμαστε συνεχώς και δε θα προλαβαίνουμε να βγάζουμε ούτε τις γλώσσες μας ο ένας από το στόμα του άλλου."

Τότε εγώ κοιτάω λίγο κάτω σκεπτόμενος μήπως θα ήταν η κατάλληλη ώρα για να κάνω την αποκάλυψη και με ρωτάει ο Τάσος: "Γιατί κοιτάς κάτω βρε? Μήπως έχεις κανένα πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία?" και του απαντάω εγώ: "Φυσικά και δεν έχω αφού είμαι και εγώ." και αυτοί άρχισαν να χαμογελούν πονηρά αλλά δεν έβγαζαν λαλιά. Λίγα δευτερόλεπτα ακόμα η κατάσταση η ίδια. Τότε αποφασίζω να τους ρωτήσω: "Καταλάβατε τί έγινε? Μόλις σας αποκάλυψα ότι είμαι gay!". "Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε..." είπε ο Τάσος που στη συνέχεια (επί περίπου είκοσι λεπτά) έκανε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα και φαινόταν να το έχει αποδεχτεί περίφημα. Το αποκορύφωμα αυτών ήταν και η δήλωσή του προς εμένα: "Και ρε μαλάκα πως τολμάς να κατηγορείς εμένα ότι είμαι φαλλοκράτης τη στιγμή που εσύ τις γυναίκες ούτε για έναν π@^$@ δεν τις έχεις?!"

Κάπου εκεί γυρίζω και κοιτάω το Χρήστο. Αυτός δεν είχε μιλήσει για πολύ ώρα και φαινόταν πολύ σαστισμένος. Είχε ένα παγωμένο χαμόγελό καρφωμένο στο πρόσωπό του και είχε γουρλώσει τα μάτια του (κάτι σα να ήταν κέρινο ομοίωμα στο madame tussauds. Έτσι τον ρωτάω: "Εσύ ρε Χρήστο δεν έχεις να πεις τίποτα, δεν έχεις να ρωτήσει κάτι?" Αυτός απαντάει: "Ε, μου ήρθε λίγο απότομο είναι η αλήθεια.  Εσύ ρε Τάσο τόσο γρήγορα το αποδέχτηκες, δε σου φάνηκε καθόλου περίεργο?!" ρώτησε τον άλλο φίλο. Και ο Τάσος απαντάει: "Σιγά που θα τον πιστέψω το μαλάκα, αφού είναι πρωταπριλιά!

Για την υπόλοιπη μία ώρα σχεδόν που ήμασταν μαζί προσπαθούσα να τους πείσω πως δεν έκανα πλάκα. Στο τέλος τα κατάφερα. Ή τουλάχιστον με αυτή την εντύπωση είχα μείνει. Το βραδάκι με παίρνει τηλέφωνο η κοπέλα του Τάσου για να μου πει πως είχε στεναχωρηθεί που δεν με είχε δει, θέλοντας να κανονίσουμε για καφέ. Εγώ νομίζοντας ότι της τα είχε προλάβει ο... άλλος, ζητάω τον Τάσο. Αυτός με διαβεβαιώνει πως δεν έχει πει τίποτα επειδή δε με είχε πολυπιστέψει. Για να μη σας τα πολυλογώ την Κυριακή πήγαμε για καφέ/double date.


Πριν λίγο που μίλησα μαζί του, μου είπε πως αν δεν είχε γνωρίσει το boyfriend, ακόμη δε θα είχε πειστεί για το ότι έλεγα αλήθεια...

26 σχόλια:

  1. Μπορεί η ιδιαιτερότητα της ημέρας να σου προκάλεσε τραγελαφικούς μπελάδες,αλλά σε άλλη περίπτωση ενδεχομένως να σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη,έως και σωτήρια! Φαντάσου,κάνεις coming out στους γονείς σου και όταν δεις τη μαμά με το κουζινομάχερο και τον μπαμπά με το τουφέκι να σε πλησιάζουν,χαμογελάς και λες ανέμελα "Πρωταπριλιά βρε!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που τους βρισκεις παντως τοσο προοδευτικους φιλους-και απο επαρχια μαλιστα-ακομα να καταλαβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράξενη μέρα διάλεξες για να κάνεις coming out! Όπως και να 'χει μπράβο και πάλι, τόσο για το θάρρος σου, όσο και για το ότι έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις ένα κύκλο από αξιόλογα άτομα που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ aizen999

    Το αν οι φίλοι είναι "προοδευτικοί" νομίζω ότι θα φανεί εν καιρώ.Συγκαταβατικά χαμόγελα και περιπαικτικό χιουμοράκι δε σημαίνουν και πολλά,πέρα από μια αδέξια διαχείριση της αμηχανίας.Άμα σιγά σιγά τον κάνουν πέρα,εκεί να δεις προοδευτικότητα.Παραγκωνισμός με ευγένεια και σεβασμό,βεβαίως βεβαίως! Ελπίζω φυσικά να μη γίνει κάτι τέτοιο,αλλά μη μου πείτε ότι δεν το έχετε αντιμετωπίσει ποτέ.

    ΥΓ: διόρθωση: κουζινομάχΑΙρο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμ κι εσύ Πρωταπριλιά πήγες να αποκαλυφθεις;
    Εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί πρέπει να το πεις σε ολους τους φίλους σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ aizen

    Oύτε σε αυτή την ιστορία, ούτε σε καμία από τις προηγούμενες δεν είδα εγώ κάποια "προοδευτικότητα" ή έστω στοιχειώδεις καλούς τρόπους.

    Μέχρι στιγμής το μενού είχε μόνο αμηχανία, πλακίτσες, γελάκια, χοντροκομμένα σχόλια, σπόντες και αδιάκριτες ερωτήσεις που είχαν σκοπό να τον φέρουν σε δύσκολη θέση.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι ο gay in evia πρέπει να το βάλει κάτω βέβαια. Φτάνει να το κάνει για τον εαυτό του και όχι για με σκοπό να "αλλάξει τα μυαλά" των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @gay super hero
    Να ήταν η ζήλια ψώρα!!! οι δικοί σου str8 φίλοι το έχουν πάρει καλύτερα δηλαδή? . Πλάκα μας κάνεις μαρή?? Α ξέχασα εσύ είσαι ακόμη ντουλαπίστρια (πέρα από 37άρα).
    Για άτομα αυτής της ηλικίας και στην Ελλάδα, και επαρχιωτάκια οι περισσότεροι μια χαρά τα πάνε. Όσο για τις ερωτήσεις που του έχουν κάνει είναι οι λογικά αναμενόμενες. Εσένα που να υποθέσω θα σε ρωτούσαν με τι προϊόντα κάνεις αποτρίχωση καλύτερα θα ήταν??? Ούστ λοιπόν που θα την πείς και στο παιδί για τους φίλους του ξινή αδερφή.

    Gay in Evia
    μη μασάς αγορίνα, οι φίλοι σου ως τώρα καλά τα πάνε κι εσύ ακόμη καλύτερα.

    Υ.Γ: Τώρα ξέρεις τι εννοούμε χολερική αδερφή του Sodade χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Johnny Panic Μου έβαλες ιδέα! Ραντεβού σε ένα χρόνο από τώρα για την ανάρτηση "Coming out s02e05" (με πρόχειρους υπολογισμούς το έβγαλα!) που θα γράφω για την αποκάλυψη στους γονείς μου την πρωταπριλιά 2012. (σε περίπτωση που δεν δούμε φέτος το τέλος του κόσμου... βεβαίως-βεβαίως!)

    @aizen Πραγματικά ούτε εγώ τους το είχα. Η αλήθεια είναι ότι για να κάνω παρέα κάποιο άτομο θα πρέπει να είναι πολύ καλός άνθρωπος. Συνεπώς δεν ξέρω αν είναι όντως δείγμα προοδευτικότητας ή απλά δείγμα ανεκτικότητας, καλής καρδιάς και φιλίας...

    @Johnny Panic Μην είσαι υπερβολικός. Αυτή είναι ούτως ή άλλως η σχέση που έχω μαζί τους. Αυτό το χιούμορ είχαν, έχουν και θα έχουν (κάπως έτσι είναι και το δικό μου μάλιστα!) ασχέτως προσανατολισμού μου. Σε ότι έχει να κάνει με την αμηχανία είναι πάντως δεδομένη, θεμιτή και αναμενόμενη για το μέσο άνθρωπο.

    @Coula Είχα καιρό να τους δω και δεν ήξερα πότε θα έβρισκα ξανά σύντομα την ευκαιρία να τους το πω...

    Σε ότι έχει να κάνει με το ότι θέλω να το πω σε όλους τους φίλους μου, όπως έχω συχνά αναφέρει, θέλω σε εύλογο χρονικό διάστημα να είμαι εντελώς ανοικτά ομοφυλόφιλος με ότι αυτό συνεπάγεται. Η διπλή-ψεύτικη ζωή δε μου ταιριάζει. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο απλά δεν είχα ζωή πιο πριν. Επειδή δε θα μπορούσα να διανοηθώ ότι θα είχα μία κρυφή ζωή (για μένα) και μία για όλους τους άλλους.

    @GSH Ίσως να φταιω εγώ για το ότι παρανόησες. Αυτή τη σχέση έχω ούτως ή άλλως με τους φίλους μου. Δεν πίνουμε "τσάι στας Βερσαλίας" με τους ανθρώπους και μετά γίνονται απότομοι και χοντροκομένοι απέναντί μου. Μάλιστα αν άλλαζε αυτό το εν ολίγοις κάφρικο χιούμορ τους απέναντί μου θα ήταν η απόδειξη ότι δε με αποδέχονταν πραγματικά. btw Όλοι τους μέχρι στιγμής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (κυρίως τηλεφωνικά ή με sms) έχουν προσπαθήσει να μου δείξουν ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στη σχέση που έχουμε.

    @mahler Ρε Mahler, δεν καταλαβαίνεις ότι με τα σχόλιά σου με φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είμαι υπερβολικός,επιφυλακτικός είμαι.Καμιά φορά οι προκαταλήψεις βγάζουν νοκ άουτ τις καλές προθέσεις.Εσύ πολύ καλά κάνεις και επαναπροσδιορίζεις τις σχέσεις σου όντας ειλικρινής,είμαι άλλωστε σίγουρος ότι αρκετές απ'αυτές θα δυναμώσουν με αυτόν τον τρόπο.Αλλά είναι νωρίς για δαφνοστεφανωμένα συμπεράσματα,αυτό λέω.Εν ολίγοις,αν αύριο μεθαύριο κάποιος απ'όλους αυτούς σου πετάξει πάνω σε έντονο καβγά κάτι σαν "γι'αυτό σας λένε πούστηδες!",θα κάθεσαι ν'αναρωτιέσαι πού πήγε τόση...προοδευτικότητα.Γι'αυτό σου λέω,συνέχισε,αλλά κράτα και μικρό καλάθι,διότι όσο πιο πολύ γοητεύεσαι από κάποιον,τόσο πιο οδυνηρά ενδέχεται να απογοητευτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Johnny Panic Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι πολύ νωρίς για (τελικά) συμπεράσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ίδιο είχε πάθει κι ένας γνωστός μου πριν λίγα χρόνια! μόνο την επόμενη μέρα τον πίστεψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια χαρά τα πας μέχρι στιγμής...
    Εύχομαι κι ελπίζω να μην αλλάξει κάτι στην πορεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήταν πάντως μια καλή αρχή για να βγεις απ΄τη ντουλάπα.
    Νομίζεις όταν είσαι str8 και ανακοινώνεις ότι χωρίζεις, οι φίλοι και οι γνωστοί το δέχονται πιό εύκολα?
    Μια μέρα πρέπει να γράψω μια ανάρτηση με όλα τα κουλά που άκουσα όταν το ανακοίνωνα στον κύκλο μου. Έχουν παίξει θεικές ατάκες.
    Γενικά ο κόσμος δεν θέλει να του ταράζεις τα νερά. Αν δεις κάποιον και είναι χουχουλιασμένος στον κόσμο του...άστον. Ας μην το μάθει και ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συγνώμη που σε φέρνω σε δύσκολη θέση αλλά ξέρεις πως έχω δίκιο και στο σχόλιο αυτό και στα όσα σου είπα και από κοντά. Τώρα αν σου έστειλε πάλι mail να παραπονεθεί προώθησε τα μου να του απαντήσω εγώ. η ξινίλα και η κακία ορισμένων ανθρώπων ούτε πρέπει ούτε μπορεί να μένει αναπάντητη. Μέχρι στιγμής μια χαρά τα πηγαίνεις εσύ με τους φίλους σου και σε βλέπω στο Pride 2012 να μας έρχεσαι και με γονείς μαζί. Αν αυτό χαλάει κάποιες κακιασμένες της ντουλάπας αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά ίσως πολλές φορές είναι μέσα στο κεφάλι μας ότι όλοι θα μας κοιτάζουν σαν ούφο όταν τους πούμε για εμάς. Κι εγώ μπορώ να πω ότι σχεδόν σε όποιον φίλο και να το είπα, όχι μόνο ήταν cool, αλλά αποκτήσαμε και μια πιο ουσιαστική σχέση μετά. Σε πολύ καλό δρόμο είσαι. Θα δεις ότι και εσύ πλέον θα κερδίζεις πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα από τους φίλους σου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χμμμ

    πλάκα είχε! :)

    να σου πω τη γνωμη μου ισως θα επρεπε ηδη να τους το ειχες αποκαλυψει, αν οντως τους θεωρουσες καλους σου φίλους...

    αν και για να πω την αληθεια μου κανει εντυπωση που δε το ειχαν καταλαβει...


    πριν λιγα χρονια που ημουνα φοιτητρια ειχα γνωρισει ενα συμφοιτητη που ηταν gay και δε μου το ελεγε. ενταξει στην αρχη το καταλαβαινω... δε με εμπιστευοταν... αλλα ειχαμε γινει κολλητοι και δε μου το ελεγε... αλλα το εφερνε απ' εξω απ΄έξω ωσπου τελικα το καταλαβα και ενα βημα πριν του το ξεφουρνιδω εγω μου το ειπε...


    ε και μετα πηρε φορα! χαχαχαχαχαχα

    με πηγαινε στο γκαζι, σε ενα μαγαζι που δε θυμαμαι καλα πως το λενε, νομιζω fantasy...

    με γνωριζε στον εκαστοτε σύντροφό του

    μου ελεγε πως μας χαρακτηριζετε... χαχαχαχα

    (αχ αυτο το μουντζα ακομα δε το καταλαβα)

    αλλα γενικα μετα απο αυτη την αποκαλυψη τον αγαπησα ακομη περισσοτερο γιατι ειδα το πραγματικο του εαυτο και οχι αυτο που προσπαθουσε να ειναι!

    ουφφφφφ πολλα ειπα και θυμηθηκα! :)

    καλα να περνας

    κικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το timing σου (μα πρωταπριλιάτικα;;;) τσακίζει!!! lol.
    Καλά πάντως φαίνεται να το πήραν μέσες-άκρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @κικη
    το μούτζα είναι χαϊδευτικό πλέον δεν το λέμε για κακό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. είπα πλέον :)
    κάποτε ναι ήταν υποτιμητικός χαρακτηρισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το θυμάμαι.... χαχαχα

    κικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @george Πρέπει να μιλήσω και με τον άλλον μου φαίνεται. Μην του έχει μείνει και εκείνου η λανθασμένη εντύπωση...

    @turi So far so good! Αλλά αυτά είναι τα εύκολα. Η οικογένεια είναι το δύσκολο...

    @nefelokokkugia Όντως αν χαλάσεις τα κουτάκια που έχουν φτιέξει κάποιοι στο μυαλό τους, οι αντιδράσεις είναι συνήθως απρόβλεπτες...

    @mahler Σε παρακαλώ ρε Mahler. Μη γίνεσαι εμμονικός! Σεβάσου το γεγονός οτι δε θέλω να γίνεται το blog πεδίο αντιπαραθέσεων και σεβάσου τη (θεμιτή) θέληση του οποιουδήποτε να μην παρενοχλείται όταν σχολιάζει κάποια ανάρτησή μου! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!

    @zero Έχεις απόλυτο δίκιο. Σε οποιονδήποτε το έχω πει ως τώρα αισθάνομαι πως η σχέση μας έχει γίνει πιο αληθινή (τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά!). Ακόμη και άτομα που ενδεχωμένως έχω πιο ουσιαστική επαφή αν δεν τους έχω μιλήσει τα αισθάνομαι λίγότερο φίλους μου (ακόμη κι αν αυτοί μπορεί να με αισθάνονται πολύ δικό τους άνθρωπο...).

    @κική Είναι εσωτερική διαδικασία μωρέ. Ακόμη κι αν όλοι το έχουν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, αν δεν έρθει η στιγμή που αισθάνεσαι άνετα με αυτό που είσαι μπορεί να μην το πεις και ποτέ. Σε μένα αυτή η στιγμή ήρθε πολύ πρόσφατα πάντως.

    Πάντως από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω πως πρέπει να είσαι πολή καλή μούτζα... εεεε μπαρντόν! Fag-hag ήθελα να πω! :P

    @λαγωνικό Τι να κάνω! Με έτρωγε από την προηγούμενη φορά που είχαμε συναντηθεί να τους το πω, αλλά έπρεπε πρώτα να μιλήσω στην κολλητή! Κάτι που έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας.

    Ναι καλά το πήραν πάντως τα καμάρια μου! Παράπονο δεν εχω. Μέχρι τώρα οι πρώτες έστω ατιδράσεις είναι καλύτερες από ότι περίμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. χαχαχαχαχαχαχαχα

    κοίτα να σου πω... απο το να μαι σκέτη μούντζα καλύτερα να είμαι καλή μούντζα, κατάλαβες?

    έτσι για να κάνω τη διαφορά! :)

    κικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ο συγκεκριμένος δεν θα έχει πουθενά ασυλία χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εκτός κι αν σταματήσει να λέει τις γνωστές παπαριές της ξινής αδερφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή