Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Coming out εις διπλούν.

Από τη στιγμή που ενηλικιώθηκα και έπειτα δυσκολεύτηκα αρκετά να κάνω φίλους που να είναι άνδρες. Αυτό γιατί είχα μία εσωτερικευμένη ανασφάλεια και πίστευα ενδόμυχα ότι θα καταλάβουν πως είμαι gay και στη συνέχεια θα με έκραζαν κτλ κτλ κτλ...

Ένας από τους ελάχιστους άνδρες που γνώρισα και κατάφερα να εντάξω στον φιλικό μου κύκλο είναι ο (ας τον πούμε) Παναγιώτης. Ο Παναγιώτης είναι αδερφός του συντρόφου της κολλητής και ως εκ τούτου αρχίσαμε να κάνουμε παρέα και ταιριάξαμε αρκετά. Μάλιστα από ένα σημείο και έπειτα βγαίναμε χωρίς την παρουσία του ζεύγους (ως singles και οι δύο). Κάποια στιγμή γνωρίσαμε σε ένα μπαράκι δύο κοπέλες που ήταν αδερφές, τις (ας τις πούμε) Δήμητρα και Μαρία. Αυτός από την πρώτη στιγμή ταίριαξε με τη Δήμητρα και φλέρταραν συνεχώς και ως εκ τούτου σε μένα είχε απομείνει η Μαρία. Όλο το βράδυ τη φλέρταρα διακριτικά (ήταν και πολύ όμορφη άλλωστε!) ενώ ο Παναγιώτης με τη Δήμητρα κόντευαν να αρχίσουν να ψάχνουν για δωμάτιο. Σήμερα, 2 χρόνια μετά ο Παναγιώτης με τη Δήμητρα είναι ακόμα ζευγάρι (και με αποκαλούν κουμπάρο αφού θεώρησαν την παρουσία μου γουρλίδικη κατά την ημέρα της γνωριμίας τους!) και εγώ έχω αποκτήσει μία φιλική σχέση με τη Μαρία (story of my life...). 

Σε αυτούς λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ, ήθελα να κάνω ένα ομαδικό coming out! Επειδή είχαν έρθει στο χωριό για το τριήμερο υπέθεσα πως θα ήταν καλή ιδέα να το κάνω στα μέρη μου. Δύο τραγικά λάθη στον τρόπο σκέψης μου, συνειδητοποιώ σήμερα... Πρώτον, καλύτερα να γίνεται σε χώρο που δεν υπάρχουν άλλοι γνωστοί. Ενώ δηλαδή θεωρούσα πως στο χωριό θα αισθανόμουν "στην έδρα μου" τελικά βρέθηκα να αισθάνομαι πως έκανα αποκάλυψη σε όλο το χωριό. Και δεύτερον, καλύτερα να χρησιμοποιούμε την τακτική του διαίρει και βασίλευε γιατί το κάθε άτομο έχει τις δικές του απορίες, τους δικούς του χρόνους αποδοχής κτλ. Έτσι για πρώτη φορά έκανα πίσω στην απόφαση που είχα λάβει και στον προγραμματισμό που είχα κάνει! Το νέο σχέδιο έλεγε. Πρώτα θα μιλήσω στο ζευγάρι (Παναγιώτη και Δήμητρα) και μετά στη Μαρία. 

Το πρώτο μέρος έγινε. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα αποκάλυψη σε άνδρα (και μάλιστα αρκετά ομοφοβικό!) και ήθελα να παρατηρήσω αντιδράσεις. Την κοπέλα του δεν τη φοβόμουν τόσο (αλλά σκεφτόμουν πως ίσως να με έβλεπε, λόγω της παράφορης ζήλιας της, ανταγωνιστικά, όπως έκανε και με έναν φίλο του Παναγιώτη από το στρατό που είχε ακουστεί ότι είναι gay!). Η τρίτη λοιπόν φορά (και φαρμακερή?) που αποκάλυπτα την αλήθεια για μένα είχε φτάσει. Ήμουν πιο ευθύς από ποτέ. Πιο αποφασισμένος από ποτέ. Ούτως ή άλλως -για να πω την αλήθεια- την αποδοχή αυτών των δύο δεν την επιζητούσα όσο έντονα επιζητούσα την αποδοχή των δύο φίλων μου τις προηγούμενες φορές.Η Δήμητρα το πήρε πολύ καλά! Χάρηκε που πλέον έχω συμφιλιωθεί με αυτό και τόνιζε πως για αυτούς δε θα άλλαζε τίποτα, περίπου κάθε 10 λεπτά!  Ο Παναγιώτης κόντευε να λιποθυμήσει. Ζήταγε νερό και είχε ξαπλώσει στον καναπέ του cafe που βρισκόμασταν ενώ προσπαθούσε να το χωνέψει.

Καθ' όλη τη διάρκεια που βρισκόταν σε άρνηση, με ρωτούσε παράλληλα όλες τις κοινότυπες ερωτήσεις (Μήπως είναι μία φάση? Δηλαδή αν σου φέρω εδώ μια γυναίκα δε σου σηκώνεται? κτλ κτλ κτλ) ενώ προσπαθούσε να ενεργοποιήσει το συνηθισμένο του κάφρικο χιούμορ για να βγει από την αμηχανία. Μες την απελπισία του μάλιστα ήθελε να μου παραγγείλει μία πουτάνα για να με "αλλάξει"! Εγώ του εξηγούσα πως το ξέρω από τα 10 μου (παρότι συμφιλιώθηκα με αυτό μόλις πρόσφατα) πως ούτως ή άλλως δεν είμαι πλήρως ανελαστικός στη γυναικεία ομορφιά (πως τα λέω ο πούστης...?) και πως αν μου έδινε καλά λεφτά (σας έχω πει ότι είμαι άνεργος, ε?) θα το έκανα και με την πουτάνα για να του αποδείξω ότι δεν είναι κάτι που αλλάζει!

Με τα πολλά και ενώ έδειχνε να έχει συνέλθει λίγο από την κεραμίδα που είχε φάει στο κεφάλι, με ρώτησε αν θα το έλεγα ποτέ στους γονείς μου. Του είπα πως σκοπεύω κάποια στιγμή να τους το πω. Εκεί διαφωνήσαμε, αφού μου έλεγε ότι θα τους πληγώσω, θα πάνε από τον καημό τους και άλλα τέτοια. Εκείνη την ώρα ήρθε στο cafe και ένας θείος και μπαστακώθηκε στο διπλανό τραπέζι οπότε η συζήτηση διεκόπη. Από ότι μου είπε η Δήμητρα, αργά αλλά σταθερά δείχνει να συμφιλιώνεται με αυτό. Περιμένω πως και πως να ξανασυναντηθώ μαζί τους για την follow up συζήτηση που έχει γίνει πλέον απαραίτητη στα coming out μου αλλά και για την αποκάλυψη στη Μαρία...


ΥΓ: Όλες οι coming οut stories μου εδώ.

15 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε συ, συγχαρητήρια! Όσο για τον τυπά, θα το χωνέψει σταδιακά, ειδικά αν είστε καλοί φίλοι! Ομολογώ βέβαια πως θα ήθελα να ήμουν εκεί και να έβλεπα από κοντά την αντίδρασή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά πολλά που φαντάζουν προβληματικά στο μυαλό μας, στην πραγματική τους διάσταση είναι πιο εύκολα. Αλλά πρέπει να περάσεις τη διαδικασία για να το διαπιστώσεις. Τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ όσο θυμάμαι πέρσι ένας str8 φίλος μου που με είχε φάει γιατί δεν βρίσκω άντρα να μου αρέσει, μου λέει το πολύ πολύ ρίξε μια γκόμενα στα 4 και φώναζε την Βαγγέλη. Κοινώς, σε λίγο καιρό θα μπορείς και στα πουστράδικα να τον πάς τον Δημήτρη και να σου προτείνει και γκόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @closeted bloke Thank u! Μη μου βάζεις ιδέες! Είμαι τρελός εγώ. Δεν το έχω σε πολύ να αρχίζω να βγάζω και βίντεο-αναρτήσεις! :p
    Το πήρε λίγο βαριά πάντως, αλλά επειδή είχαν πολύ πλάκα οι αντιδράσεις του δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω...

    @ΛΥΣΗΣ Οφείλω να ομολογήσω πως αυτή η φορά ήταν η πλέον έυκολη, αν και χρειάστηκε να αναβάλω τα σχέδιά μου. Το έγραφα σε προηγούμενες αναρτήσεις πάντως πως έχουμε την τάση να τραγικοποιούμε τις καταστάσεις στο μυαλό μας, ενώ στην πράξη είναι συνήθως πιο εύκολα.

    @mahler αχαχαχα Να τον δω σε gay bar και τι στον κόσμο!!!
    ΥΓ: Ένα ζευγάρι παπούτσια του χρωστάω εγώ που του άλλαξα το όνομα ποιητική αδεία, και άλλο ένα εσύ που του το ξαναάλλαξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχω ένα γύφτο από τον οποίο αγοράζω αυθεντικές μαϊμούδες Nike. Του κάνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο μωρό μου που το είπες στο φίλο σου! Να δεις τι άνετα θα νιώθεις όταν περάσει λίγος καιρός ακόμη και ο φίλος σου χαλαρώσει!
    Είμαι περήφανη για σένα!
    Α, και να κανονίσουμε για κόφι!
    Μάλερ θα σκάσεις μύτη κατά δω;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα συμφωνήσω για τους γονείς,ότι είναι πληγή,προσωπική μου άποψη είναι ότι καλύτερα να ζουν με την αμφιβολία...γιατί να γνωρίζεις ότι οι μητέρες πάντα καταλαβαίνουν το τι είμαστε.
    Την Καλησπέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @marion Εγώ ήδη νιώθω άνετα. Ελπίζω και αυτός να χαλαρώσει πάντως.
    Όσο για κόφι, θα κανονισουμε το ΣΚ...
    Φιλιά!

    @karkinos Το ξέρω ότι είναι πληγή, αλλά δεν μπορώ να ζω σε ένα ψέμα. Είμαι της άποψης ότι άνευ όρων αγάπη υπάρχει μόνο από πλευράς παιδιών προς τους γονείς και όχι αντίστροφα. Αν η αντίδρασή τους είναι πολύ αρνητική (βλέπε τελευταία ανάρτηση του g for george) πιο πολύ θα πληγωθώ εγώ παρά αυτοί. Η άποψη μου δεν αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το έκανες επειδή το ένοιωσες ως εσωτερική ανάγκη για να δεις ποιοι από αυτούς είναι πραγματικοί φίλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @george Η εσωτερική ανάγκη είναι να είμαι openly gay κάποια στιγμή σχετικά σύντομα (ίσως ο πρώτος στην περιοχή μου, αν και εφόσον δεν έχουν οι δικοί μου την αντίδραση της Ιρανής κυρίας στο ποστ σου...). Έτσι λοιπόν στα πλαίσια αυτης μου της ανάγκης το είπα και σε αυτούς. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου όμως είναι και ένα τεστ για να δω ποιοι είναι οι πραγματικοί μου φίλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού δεν έπεσε ξερός πάλι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ετσι σιγα σιγα να τους ξυπνησουμε ολους!
    μπραβο στο κουραγιο σου, συνεχισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο αγορίνο, κουράγιο.
    Πάντως μου φάνηκε αρκετά ανασφαλής ο "Παναγιώτης" από τις αντιδράσεις του. Μήπως έχει άλυτα κάποια εσωτερικά θεματάκια με την σεξουαλικότητά του;; ή είναι μόνο ιδέα μου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @bear Πραγματικά! Γιατί θα το είχα και βάρος στη συνείδηδηή μου...

    @dimitris Thank U. Ήταν να μην αρχίσω. Τώρα δε σταματάω!

    @Λαγωνικό Όχι μωρέ. Απλά είναι από πολύ συντηρητική οικογένεια... Όταν πχ κάποια στιγμή η κολλητή μου τον ρώτησε "καλα τι πίστευες για τους gay?" αυτός απάντησε "Ότι δεν υπάρχουν"!!!! Φαντάσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α τώρα το πρόσεξα. Παναγιώτης είναι ο μικρός Δήμητρα είναι η γκόμενα χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή