Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ντροπή και ταπείνωση!

Μόνο αυτά μπορώ να αισθανθώ αφού πληροφορήθηκα πως ο καλός παπούλης που απασχολεί  συνεχώς τα μέσα τον τελευταίο καιρό, εκτός του ότι κατοικοέδρευε πολύ κοντά στο σπίτι μου κατά το χρονικό διάστημα που έμενα στην Αθήνα, είναι και από την Εύβοια. Και για να είμαι πιο ακριβής από την Αμάρυνθο.

Δε ξέρω αν τη θυμάστε, αλλά είναι το χωριό που κάποιοι μαθητές είχαν κατηγορηθεί ότι είχαν βιάσει μία μαθήτρια κόρη μεταναστών και λόγω του ότι οι μαθητές ήταν γόνοι γνωστών οικογενειών (αστυνομικού, καθηγητή κτλ) σύσσωμο το χωριό το πήρε πατριωτικά και κάλυψε τις πράξεις τους με τρόπο που θα ζήλευαν ακόμη και οι Ιταλοί εμπνευστές της Ομερτά! Είναι το χωριό που φιλοξενεί κατοίκους που ισχυρίζονταν τα εξής "Αν σταματήσετε εσείς οι δημοσιογράφοι, τα παιδιά θα γυρίσουν στο σχολείο τους. Κι αν έγινε βιασμός, δεν πειράζει. Μικρά είναι, θα ξεχάσουν.". Και όχι μόνο ισχυρίζονταν αυτά, αλλά έτρεξαν να υπερασπιστούν τους ελληναράδες γαμιάδες "γιους" τους στα δικαστήρια, ακόμη κι αν δεν είχαν ιδέα του τι είχε γίνει.  Είναι το χωριό που όποιος σκέφτηκε να πάει στο δικαστήριο να υπερασπιστεί την ανήλικη κατακρίθηκε και απειλήθηκε.


Από αυτό το χωριό λοιπόν είναι και ο Σεραφείμ! Τυχαίο...?

3 σχόλια:

  1. ...δεν νομίζω!

    (τι να πρωτοσχολιάσω και να μην μου ανεβεί το αίμα στο κεφάλι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μες με ελιτιστη,αλλα ξερω τι λεω οταν λεω οτι δε γουσταρω τους χωριατες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @george Δε νομίζω ότι μπορεί να σχολιάσει κανείς...

    @aizen Μα η νοοτροπία του χωριάτη δεν έχει (απαραίτητα) σημασία με το που μένει ο καθένας. Οι μισοί (αν όχι παραπάνω) Αθηναίοι έχουν την ίδια και χειρότερη νοοτροπία. Συνεπώς γιατί να σε πω ελιτιστή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή