Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Coming out εις διπλούν. part 2

Σας είχα γράψει κάποια στιγμή πως ήθελα να κάνω ένα ομαδικό coming out, σε 3 άτομα τον κουμπάρο με την κοπέλα του και την αδερφή της. Τελικά το μόνο που κατάφερα μετά από πολύ κόπο ήταν να το πω σε άλλο τόπο και χρόνο από τον προγραμματισμένο μόνο στον Παναγιώτη και τη Δήμητρα! Στην αδερφή της Δήμητρας, Μαρία όμως έμελλε να γίνει η αποκάλυψη μία από τις δυο-τρεις μέρες που απείχα από τα διαδικτυακά "καθήκοντά" μου. 

Είχα πάει να δω το σπίτι στο οποίο πρόσφατα είχε μετακομίσει (εδώ και 6 μήνες με είχε καλέσει αλλά δεν είχα αξιωθεί το γαϊδούρι...) και είχαν έρθει και ο Παναγιώτης με τη Δήμητρα. Όλοι μαζί φάγαμε (μαγειρεύει καλά η ρουφιάνα και δεν της το 'χα!) και καθίσαμε στον καναπέ. Αφού εξαντλήσαμε όλα τα θέματα και ενώ εγώ και ο Παναγιώτης δε είχαμε αφήσει σε ησυχία ο ένας τον άλλον αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα (εγώ για να τον πικάρω και αυτός για να με κομπλάρει επειδή ήξερε ότι θα το έλεγα στην Μαρία!) είχε έρθει η ώρα να γίνει η βραδιά πιο ενδιαφέρουσα λόγω της αποκάλυψής μου.

Το καλύτερο "lead in" μου το έδωσε ένα από τα πειράγματα του Παναγιώτη. Είπε κάποια στιγμή:  "Τίποτα πια δε με εκπλήσσει. Την περασμένη Δευτέρα τα άκουσα όλα." όλο νόημα κοιτώντας εμένα και γελώντας. Εκεί με ρωτάει η Μαρία "Τι έχει συμβεί μεταξύ σας επιτέλους? Τι του είπες?". Κάπου εκεί της εξηγώ ότι είμαι gay και πως συμφιλιώθηκα πρόσφατα με αυτό. Το πήρε πολύ καλά (από την πολύ μικρή εμπειρία μου, έχω συνειδητοποιήσει πως οι γυναίκες το παίρνουν πολύ πιο χαλαρά απ ότι οι άνδρες). Bέβαια σε αυτό βοηθούσε και ο κλάδος των σπουδών της που με την ευρεία έννοια την καθιστούσε σχετικά ενημερωμένη για τo θέμα. 

Αφού είδα ότι η αντίδρασή της ήταν πολύ καλή και επειδή ήθελα να μάθει τα πάντα για μένα, ακολούθησα μια ιδιότυπη μέθοδο και της είπα κάποιες από τις ιστορίες τις ζωής μου που έχω γράψει και εδώ σε περίπου 15 αναρτήσεις σε λιγότερο από μία ώρα.  Μίλαγα με τρομερά γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε να προλάβω να πω όσο το δυνατόν περισσότερα και εκείνη έδειχνε να το απολαμβάνει και να απορροφά αυτά που έλεγα σα σφουγγάρι! Μετά το τέλος του μακροσκελέστατου (σχεδόν) μονόλογού μου -που περιελάμβανε ακόμη και αναφορά στο boyfriend και ήταν το πιο αναλυτικό coming out που έχω κάνει ποτέ μου- (μιας  και λειτουργούσε και σαν follow up συζήτηση και για τον Παναγιώτη και τη Δήμητρα) κάναμε μία πολύ όμορφη και έντονη συζήτηση για την ομοφοβία, την ατάκα του Παναγιώτη που με είχε σημαδέψει και γενικότερα για την ομοφυλοφιλία.

Κάπου εκεί πετάχτηκε και η Δήμητρα να κάνει την αδιάκριτη ερώτησή της (που λόγω γλυκιάς φατσούλας τσαχπινιάς και συμπάθειας και μόνο δε διαολόστειλα): "Στη σχέση σας δηλαδή με το boyfriend ποιος έχει το ρόλο του άνδρα και ποιος της γυναίκας?" Και απαντάω εγώ: "Και οι δύο είμαστε gay, άρα μας αρέσουν οι άνδρες συνεπώς και οι δύο έχουμε το ρόλο του άνδρα στη σχέση" (βασικά σε κάποιο blog το έχω διαβάσει -δε θυμάμαι ποιο-  μου είχε κάνει εντύπωση και είχε αποτυπωθεί στη μνήμη μου!). "Εννοώ, ποιος είναι ο παθητικός και ποιος ο ενεργητικός." επέμεινε! "Αν εννοείς αυτό" της λέω "δεν είναι απαραίτητο να είναι σταθεροί οι ρόλοι. Και στο κάτω κάτω της γραφής, δε σε ρώτησα ποτέ αν αφήνεις τον Παναγιώτη να σε πάρει απ' τον κώλο." (το είχα και φρέσκο από τα σχόλια ανάρτησης της προηγούμενης εβδομάδας και δε συγκρατήθηκα!) και κάπου εκεί δαγκώθηκε και δεν ξαναμίλησε...

Οι εντυπώσεις πολύ καλές! Ο Παναγιώτης έδειχνε να το έχει χωνέψει. Μπορούσε να κάνει συζήτηση -έστω κι αν είχε αρκετές ομοφοβικές απόψεις- έχοντας βγάλει τις παρωπίδες τις άγνοιας και παραδεχόμενος ότι τις περισσότερες φορές είχα δίκιο στην επιχειρηματολογία μου. Η Μαρία το είχε πάρει πολύ καλά και ήταν η μόνη που είχε αντέξει 3 στάδια αποκάλυψης σε μία βραδιά. Η Δήμητρα συνέχισε να επαναλαμβάνει πως για αυτούς δεν άλλαζε τίποτα (πέραν από τις αδιάκριτες ερωτήσεις που έκανε!). Αν μου έλεγε κανείς πριν 2 μήνες ότι θα μπορούσα να έχω τέτοιου είδους συζήτηση με αυτά τα άτομα και οι αντιδράσεις τους θα ήταν τόσο θετικές, θα μου φαινόταν σα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αφού με άφησαν σε μία πλατεία, όπου με περιμάζεψε το boyfriend, συνειδητοποίησα πως μου είχε καρφωθεί ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και δε σταμάτησα να τραγουδάω ότι σαχλαμάρα έπαιζε το ραδιόφωνο!

Come out, come out wherever you are...
It feels sooooo good...

16 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε φίλε! Άντε και στα δικά μου... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα τα λες κι ωραιο που βρισκεις κατανοηση,αλλα πολλες φορες το coming out μπορει να θεσει σε κινδυνο μεχρι και τη σωματικη ακεραιοτητα καποιου,οποτε δεν ειναι για ολους σε ολες τις καταστασεις...αλλιως θα το'χες ηδη πει στους γονεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι ερωτήσεις της Δήμητρας είναι λογικές και καθόλου αδιάκριτες κατά την γνώμη μου. Στο κάτω κάτω δεν είναι κακό να πείς σε κάποιον που σε ρωτάει το θέμα των ρόλων ποιος είναι ο δικός σου ή τι ισχύει γενικά για τους ρόλους στο σέξ μεταξύ αδερφών. Το να την ρωτήσεις αν εκείνη τον παίρνει από τον κώλο δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ακόμη κι αν κάποια στιγμή κάποιος σε ρωτήσει κάτι πραγματικά αδιάκριτο, σκέψου την άγνοια που υπάρχει σε αυτό το θέμα και τό πόσες ερωτήσεις θα είχες κι εσύ αν ήσουν στην θέση τους να κάνεις. Οπότε νομίζω πως με τα άτομα που έτσι κι αλλιώς βλέπεις ότι το έχουν δεχτεί και δεν σε ρωτάνε με κακία μπορείς στις απαντήσεις σου να είσαι λιγότερο επιθετικός :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κοπέλα ακόμη κι αν δε το αποδέχτηκε με τη μία σίγουρα θα το αποδεχτεί στο μέλλον. Η κρυάδα για εμας τις γυναικες που μπορει να μας αρεσει ενας άντρας που δε γνωριζουμε πως ειναι γκέι, είναι οτι χασαμε μια ευκαιρία. Απο εκει και περα, αν δε παιζει κατι σεξουαλικό, μπορουμε να δεχτουμε τα παντα, αρκεί να γνωριζουμε!
    ΕΠισης κι εγω οταν ακουσα για πρωτη φορα στη ζωη μου, απο εναν γνωστο μου, πως ειναι γκέι, καθόμουν και ακουγα ο,τιδήποτε ελεγε για να μαθω τα τι και τα πως! Μεγαλωνοντας καταλαβα πως δεν εχει και πολυ σημασια!

    Καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Μετά νιώθεις μια μεγάλη ανακούφιση ότι δεν κρατάς τίποτα μυστικό και αυτό σε λυτρώνει.

    Λατρεύω απάντηση σου περί ρόλων! Λατρεύω όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @bloke Είσαι ήδη πολύ πιο μπροστά απ'ότι ήμουν εγώ στην ηλικία σου. Οπότε μη βιάζεσαι. Ούτως ή άλλως στα 2 άτομα τα οποία θεωρείς φίλους σου το έχεις πει...

    @aizen Δίκιο έχεις. Με τους γονείς είναι ένα εντελώς άλλο κεφάλαιο... (βλέπε deerman, που ακόμη περιμένω να ακούσω λεπτομέρειες) Ίσως να έπρεπε να έχω κάνει έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό...

    @mahler Μα της εξήγησα για τους ρόλους γενικά, με αφορμή αυτή την ερώτηση. Όπως εξήγησα σε όλους τους ότι το ότι κάποιος είναι gay δεν έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σε σχέση με το φύλο του (που είδα ότι το είχαν λίγο μπερδεμένο στο μυαλό τους). Αλλά το προσωπικό της ερώτησης με ενόχλησε, ίσως γιατί δεν μπορούσα να απαντήσω ούτε και εγώ...

    @GLIFE Καλωςήρθες!

    @Coula Όχι το αποδέχτηκε μια χαρά. Εγώ απλά ίσως να είχα λίγο παραπάνω άγχος, επειδή τη φλέρταρα αρκετά συχνά και ίσως να είχα αφήσει να εννοηθεί ότι με ενδιέφερε.

    @Zero Λύτρωση, όντως!!!

    Για την απάντηση: Το credit για το πρώτο μέρος στον ανώνυμο gay blogger (αν θυμάται κανείς που έχει γραφτεί ας με ενημερώσει!) και για το δεύτερο μέρος στον γνωστό του Turi! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επειδή καταλαβαίνω αυτό που λές "ίσως γιατί δεν μπορούσα να απαντήσω ούτε και εγώ" για αυτό και θα επιμείνω στο πρώτο μου σχόλιο. Ερωτήσεις σαν αυτές, όταν δεν γίνονται με κακεντρέχεια, του στύλ είσαι πούστης ρε, σε γαμάνε από τον κώλο ρε, και πάει λέγοντας, θα σε βοηθήσουν κι εσένα να μπείς στην διαδικασία να μιλάς για αυτά τα πράγματα και κυρίως να τα "συζητάς" με τον εαυτό σου. Όσο για τους ρόλους θα σου πώ 2 πράγματα. 1ον αυτό το ότι οι αδερφές είναι 2 άντρες σε μία σχέση θα δείς όταν γνωρίσεις αρκετά γκέι ζευγάρια ότι δεν ισχύει πάντα (αυτό ισχύει μόνο στο μυαλό των αδερφών της πολιτικής ορθότητας). Και δεν εννοώ τα τόπ και μπότομ στο κρεβάτι αλλά το ενεργητικός και παθητικός σε μία σχέση, ως στάση ζωής.
    2ον και πλέον σημαντικό, δεν είναι κακό από την στιγμή που έχεις ελάχιστες εμπειρίες στο σεξουαλικό τομέα να πεις δεν έχω εμπειρία φίλε/κοπελιά (ανάλογα το ποιός ρωτάει), και δεν έχω αποφασίσει τι μου αρέσει στο κρεβάτι. Καταλαβαίνω ότι τέτοιες συζητήσεις σου δημιουργούν αμηχανία και ιδίως όταν γίνονται με str8 άτομα οπότε εδώ επιστρέφουμε σε παλαιότερο σχόλιό μου για την αναγκαιότητα να δημιουργήσεις γκέι φιλίες στα πλαίσια των οποίων θα σου είναι ευκολότερο να μιλήσεις και ίσως αν το χρειάζεσαι να πάρεις συμβουλές.

    Ουφ πάλι σεντόνι άπλωσα :)
    Τα φιλιά μου και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Efxomai na vreis sxesh .. mono tote tha vreis to alhthino nohma ths zwhs dipla se ena kalo kai omorfo paidi na moirazeste thn kathimerinothta sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @mahler 1ον Τα ενεργητικός και παθητικός ως στάση ζωής σε μία σχέση ετερόφυλων δεν έχουν να κάνουν με το φύλο. πχ η μάνα μου έχει το πάνω χέρι 8/10 φορές. Οπότε θα ήταν άκυρο το περί ανδρικού και γυναικείου ρόλου αν αφορούσε κάτι τέτοιο (που δεν αφορούσε αυτό!).
    2ον Δεν θεωρώ πως ήμουν καθόλου επιθετικός, επειδή ούτως ή άλλως αυτός είναι συνήθως ο τρόπος μου... Απλά δεν αισθανόμουν πως ήθελα να μοιραστώ κάτι τέτοιο με όλα αυτά τα άτομα μαζί και δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να τους αφορά. Τόσο απλά. Αν ήταν γενικότερη η απορία περί ρόλων την έλυσα όσο γνώριζα και εγώ.
    Για το ίδιο θέμα δε θα είχα κανένα πρόβλημα πάντως να μιλήσω (που βασικά το έχω κάνει ήδη!) με την κολλητή μου! Τώρα σε ότι έχει να κάνει με gay φιλίες τι να κάνω, να βάλω ανάρτηση "ζητείται gay φίλος, πληροφορίες εντός"? Αυτά δεν προγραμματίζονται...

    ΥΓ: Όταν στεγνώσουν έλα μάζεψέ τα. Και το δικό σου σεντόνι και το δικό μου! :P

    @Ανώνυμος Άλλο κείμενο διάβαζες. Αναφέρω ένα boyfriend 2-3 φορές...
    Πάντως δεν είμαι της άποψης ότι το νόημα της ζωής βρίσκεται μόνο... "δίπλα σε ένα καλό και όμορφο παιδί". Σιγουρα μπορεί να βελτιώσει τη ζωή κάποιου μία σχέση, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μα ακριβώς επειδή δεν έχουν να κάνουν με το φύλλο μπερδεύονται στην περίπτωσή μας οι str8. Αν και όταν συνήθως ρωτάνε ποιος είναι η γυναίκα και ποιος ο άντρας σε μια γκέι σχέση πρωτίστως αναφέρονται στο ποιος γαμάει.

    Όσο για τον τρόπο σου μαλάκωσε βρε και λίγο χαχα.

    Υ.Γ:Καλά οτι το νόημα της ζωής βρίσκεται σε έναν γκόμενο είναι τόσο fail, που λέει και η νεολαία σήμερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α, και αν αύριο μεθαύριο κάνεις coming out σε γονείς, και σε ρωτήσει η μάνα σου αν τον παίρνεις κλπ μην της απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο που έκανες στη Δήμητρα, δεν θα είναι σωστό (αν και θα είναι κορυφαία αστείο χχαχαχαχαχ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1ον είναι όχι απλά fail, αλλά epic fail...
    2on, αν η μάνα μου κάνει τέτοια ερώτηση σε πρώτη φάση λέω να της πω πως είμαι αποκλειστικά top, γιατί όπως έχω ξανααναφέρει στο μυαλουδάκι τους νομίζουν ότι αδερφή είναι μόνο ο bottom...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χμ, κοίτα να δείς, το να τους πείς οτι είσαι μόνο τοπ έχει ένα καλό κι ένα κακό. Το καλό είναι οτι θα ησυχάσουν οτι και καλά δεν θα σε δούν να κάνεις καριέρα στη Συγγρού μαζί με την Αλώμα διότι ως γνωστόν ο τόπ είναι άντρας και δεν φοράει φουστάνια κλπ.
    Από την άλλη αν τους πείς πως είσαι κωλομπαράς, τότε θα μπούν στο κλασικό τριπάκι πως είναι μια φάση και άρα αφού γαμάς αποκλείεται να είσαι αδερφή, και να θα αρχίσουν τα τυχαία προξενιά με τις κοπέλες του χωριού και όχι απλά τις τυχαίες αλλά αυτές που θα έχουν μπακίρια και μαλάματα και θα έχουν και δόντια ολόχρυσα 4 τραπεζίτες.

    Κοινώς το δίλημμα είναι μεγάλο.

    Ελπίζω πάντως η δικιά σου να μην σε ρωτήσει αν την έχεις μικρή (διότι οι αδερφές κλασικά έχουν μικρό πουλί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την έχουμε μικρή? Says Who? http://en.wikipedia.org/wiki/Human_penis_size#Among_gay_men

    ΥΓ1: Σε πρώτη φάση θα τους το πω βρε (και αν ερωτηθώ!) για να μην το παρουν και πολύ άσχημα. Θα προσπαθήσω λέμε να τους βγάλω από την άγνοια! Αυτά δεν τα αφήνω έτσι!
    ΥΓ2: Αν η κοπέλα έχει πολύ πλούσια... "αισθήματα" μπορεί και να την έκανα την ανωμαλία! lmfao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πρεπει να προσευχηθεις και να γιατρευτεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή