Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ανατριχίλα...

...μόνο αυτό μπορούν να μου προκαλέσουν τα βίντεο από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων (που τελικά διεκόπη) στο οποίο επευφημούνται τόσο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, όσο και ο Ηλίας Ψινάκης από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων που ζητούν τη μονιμοποίησή τους, μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Αρχικά, δεν μπορώ να καταλάβω ούτε το γιατί διαμαρτύρονται ούτε το εναντίον ποιων διαμαρτύρονται οι συμβασιούχοι. Προσελήφθησαν κάποια στιγμή και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι διοικούντες (το δήμο εν προκειμένω), ενώ γνώριζαν πως οι θέσεις στις οποίες διορίζονταν συμβασιούχοι, ήταν θέσεις που απαιτείτο μόνιμο προσωπικό (και άρα θα έπρεπε να έχει προσληφθεί μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ) προτίμησαν τη μέθοδο των συμβάσεων τόσο ορισμένου χρόνου όσο και έργου για να βολέψουν τα δικά τους "παιδιά". Από την άλλη, οι συμβασιούχοι προτίμησαν να γλείψουν, να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές να θερμοπαρακαλέσουν, να απειλήσουν και να τάξουν ψήφους στους διοικούντες έτσι ώστε να εξασφαλίσουν μία θεσούλα στο δημόσιο, έστω με σύμβαση, με την προοπτική να μονιμοποιηθούν κάποια στιγμή!

Μέχρι τώρα λοιπόν ευθύνη φαίνεται να έχει κυρίως η προηγούμενη δημοτική αρχή που εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη για εργασία τόσων ανθρώπων, όσο και οι ίδιοι οι άνθρωποι που γνώριζαν που έμπαιναν και παρόλα αυτά δεν ακούστηκε ούτε μία διαμαρτυρία από μέρους τους για αυτό...

Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα λοιπόν ζητωκραυγάζουν έναν δημοτικό σύμβουλο (και φθηνό εκπρόσωπο του lifestyle κατά την ταπεινή μου άποψη...) της απελθούσας δημοτικής αρχής (αυτής δηλαδή που εκμεταλλευόμενη το παραθυράκι του νόμου τους διόρισε και εξ' αιτίας της σήμερα ταλαιπωρούνται!) τόσο και τον εκπρόσωπο του πιο ακραίου φασιστικού κόμματος που υπάρχει στη χώρα μόνο και μόνο επειδή χαϊδεύει με το λαϊκίστικο λόγο του τα αυτάκια τους!

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση... Όταν καταφέρουμε να αποτινάξουμε τα οθωμανικά κατάλοιπα από τη νοοτροπία μας ίσως να καταφέρουμε να γίνουμε μία χώρα που θα ομοιάζει με αυτές που αποκαλούμε σύγχρονες...

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμε, με κόλλησες στον τοίχο με τα επιχειρήματά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χααχαχχα θεα!θεα!
    οσο για τον ελληνικο λαο,πιο πολυ με πεινασμενη μαζα μοιαζει παρα με πολιτισμενο κοσμο. αμα του δινεις φαι,εισαι καλος-ακομα και φολιασμενο ναναι.αμα οχι,κακος.δε λεω,υπαρχουν κι εξαιρεσεις ,αλλα αυτος ειναι ο κανονας κι ειναι ενας απο τους λογους που με τη πρωτη ευκαιρια θα 'εγκαταλειψω το πλοιο'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. aizen κι εγώ μαζί σου. Με την πρώτη ευκαιρία με βλέπω να εγκαταλείπω το πλοίο.

    Και στο ράφι και με πολιτικούς ταγούς το δίδυμο Ψινάκη-Μιχαλολιάκο?.....όχι, δεν θα πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η άνοδος της άκρας δεξιάς είναι "φαινόμενο" που αναβαίνει σταδικακά στην επιφάνεια όλης της "σύγχρονης" Ευρώπης. Φοβάμαι πως δεν πρέπει να το εκλαμβάνουμε αψήφιστα απλά ως γραφικό κύμα, διότι όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν, τόσο μεγαλύτερη απήχηση θα έχουν αυτού του τύπου κουβέντες και πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα είναι σε όλους αυτούς που τους ψηφίζουν, Αυτοί τη "δουλειά" τους κάνουν. Αν δεν ξυπνήσουμε εμείς...δε βλέπω φως.

    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και οι δύο θλιβερά παραδείγματα της παρακμής μας, ο ένας όμως είναι και επικίνδυνος. Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν το φίδι που έχουν στον κόρφο τους αλλά όταν το κάνουν θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αιzen Μα τόσο καιρό, ένα κοκκαλάκι του έδιναν να γλύφει και ήταν ευχαριστημένος, ενώ κάποιοι έτρωγαν τη μερίδα του λέοντος... Τότε δεν υπήρχε καμία διαματυρία! Τώρα όμως που δεν υπάρχει ούτε κοκκαλάκι για αυτούς, διαμαρτύρονται όταν λέγεται πως όλοι μαζί τα φάγαμε (άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο και πάντοτε με την ανοχή μας!)

    Μην το λές γαμώτο αυτό το θα εγκαταλείψω το πλοίο. Παλαιότερα το έλεγα και εγώ, αλλά θεωρώ αυτή την επόχη τρομερή ευκαιρία για αλλάγή νοοτροπίας των ελλήνων και λέω να το παλέψω από εδώ!

    @hitoritana Tο δεύτερο μέρος της απάντησης μου στον Aizen αφορά και εσένα!

    @rapporteur Κάθε άλλο παρά αψήφιστα το παίρνω. Δυστυχώς την ίδια άποψη περί απήχησης τέτοιου είδους επιχειρημάτων έχω και γω. :(

    @Εκείνος Μα το ποιους εκλέγουμε είναι απολύτως εξαρτώμενο από το ποιοι είμαστε. Με άλλα λόγια το πολιτικό μας προσωπικό είναι αυτό ακριβώς που αξίζει στο μέσο έλληνα και τη λαμογίστικη και βολεψάκικη νοοτροπία του!

    Καλησπέρα!

    @mahler Κάποιους δεν τους απασχολεί το ποιος τους κάνει τη δουλειά. Ακόμη κι αν είναι φίδι. Εν προκειμένω, οι συμβασιούχοι επεφημούν ως άλλον Καίσαρα το Μιχαλολιάκο μόνο και μόνο επειδή με τα λόγια του τους χαιδεύει τα αυτιά και παρότι γνωρίζουν ποιος ακριβώς είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα διαφωνήσω με το χαρακτηρισμό "κόμμα" που χρησιμοποιείς για τα Χρυσά Αυγά. Μάλλον συμμορία θα χαρακτήριζα το μπετόβλακα Μιχαλολιάκο και την παρέα του.
    Από 'κει και πέρα, είναι να ξερνάει κανείς. Το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που χειραγωγείται από το κάθε φασισταριό και καταδέχεται να του αποδώσει τιμές Καίσαρα όπως λες και συ, μόνο αηδία μπορεί να μου προκαλέσει. Προβλέπω να ζούμε μεγάλες στιγμές στο μέλλον αν συνεχίσουμε με τέτοια μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις απόλυτο δίκιο στο θέμα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Έχουμε λιγάκι χάσει το νόημα των λέξεων σε αυτή τη χώρα. Ίσως βέβαια φταίει ότι κατά βάθος θέλουμε και συντηρούμε ένα κράτος 'πατερούλη' (χειρότερο ίσως και από τον σταλινικό τύπο).

    Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι κάτι εξαιρετικά αναμενόμενο. Ανησυχητικό όσο δεν πάει, αλλά αναμενόμενο στις ειδικές καταστάσεις που βιώνουμε. Από την άλλη, η εμμονή στο ηλίθιο lifestyle είναι δείγμα μάλλον μιας ελεεινής παρακμής που βιώνει ο σύγχρονος έλληνας. Σε κάθε περίπτωση, αυτά είναι πράγματα που πέρα από το ότι πρέπει να μας προβληματίζουν, δείχνουν και τη δυναμικότητα μιας ολόκληρης κοινωνίας. Στην οποία περιττό να πω πλέον ότι δεν πιστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @bloke Εφόσον του επιτρέπεται να κατεβαίνει στις εκλογές είναι κόμμα. Τώρα αν παράλληλα είναι και συμμοριακού τύπου οργάνωση θα πρέπει να το κρίνει η δικαιοσύνη και η αστυνομία και αν παρέμβουν άμεσα!!! Πάντως δεν αρκεί να αισθανόμαστε άσχημα με αυτά που συμβαίνουν. Στην Ελλάδα ζούμε εδώ και χρόνια τη δικτατορία των φωνακλάδων. Μπορεί η πλειοψηφία να έχει "σωστές" απόψεις αλλά επειδή είναι σιωπηρή ποτέ δε λαμβάνεται υπόψιν!

    @zero Ma τόσο καιρό αυτό βόλευε κάποιους. Πως είναι δυνατόν να βγαίνεις να φωνάζεις γυρίστε πίσω τα κλεμμένα και από την άλλη να ζητάς την παραβίαση του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος δεν το κατανοώ! btw το θέμα με τους συμβασιούχους είναι τραγικό. Γνωρίζω άτομα με μεταπτυχιακά που υπάκουσαν στα κελέυσματα πολιτικών ταγών της περιοχής (πχ το αθηναϊκό προάστειο που λέγαμε τις προάλλες...) και παράτησαν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα (με αρκετά χρήματα μάλιστα) για να μπουν συμβασιούχοι, επειδή αυτός ήταν ο τρόπος για να "τρουπώσουν"¨στο δημόσιο!!!

    Για την ακροδεξιά πάντως, έχω να πω πως δε με φοβίζει τόσο η άνοδός της αυτής καθεαυτής. Αλλά η υιοθέτηση των επιχειρημάτων της από όλα τα κόμματα λόγω της οριζόντιας υπαρξης συντηρητικών απόψεων στην ελληνική κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή