Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ένα στιγμιαίο (ελπίζω) λάθος...

Από την ανάρτηση δε θα σχολιάσω την ουσία αλλά το σημείο που γράφει τα περί προτίμησης. Η λέξη "προτίμηση" υπονοεί πως ο προσανατολισμός είναι θέμα επιλογής (αφού η λέξη προέρχεται από το ρήμα προτιμώ).  Ακόμη δηλαδή και προοδευτικά μέσα, όπως η Παραπολιτική, δυστυχώς κάνουν τέτοιου είδους λάθη... Κρίμα.

23 σχόλια:

  1. αφενός ένα μπλόγκ είναι κι αυτό τι προοδευτικό μέσο. Αφετέρου, το άρθρο έπρεπε να είναι γραμμένο έτσι ώστε να επί αυτό που θέλει χωρίς να φάει βροχή τις μηνύσεις. Προσωπικά θεωρώ περισσότερο προσβλητικό το γεγονός πως μας σερβίρουν αυτό το ζευγάρι παρά το λάθος της Παραπολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι για γέλια
    Κι όχι μόνο η προτίμηση…
    Αλλά κι όλοι οι άλλοι που παριστάνουν τα γκλάμ ζευγάρια
    Αρνούμαι και να οργιστώ
    Πολύ τους πάει…
    Μόνο γέλιο
    Άντε και καμιά μούντζα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τουλάχιστον η άγνοια είναι καλύτερη απο την εσωτερικευμένη ομοφοβία που έχουν αρκετοί gay.προφανώς είναι λάθος άγνοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι το ξεκατίνιασμα και το outing είναι πολύ χειρότερο παράπτωμα από τη χρήση μίας λάθος λέξης. Και μάλιστα outing που γίνεται με επίκληση της ..."προοδευτικότητας" της κοινωνίας (της ποιας;)

    Τόσο "προοδευτικοί" που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την προτίμηση από το προσανατολισμό. Κατά τα άλλα έχουν να κάνει υποδείξεις σχετικά με το πως θα ζήσει ο καθένας τη ζωή του και τι θα πουλήσει στα media. Άσε μας καλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι φορές που η προκλητικότητα κάποιων το χρειάζεται και το outing. Διότι οκ μαντάμ είσαι κρυφή, η καριέρα σου βασίζεται αποκλειστικά στο ότι είσαι ωραίος ετεροφυλόφιλος γκόμενος ή γκόμενα (μπλίαχ και εμετός και για τους 2 συγκεκριμένους) και προσπαθείς αυτή την ετεροφυλοφιλία που σε ταΐζει να την συντηρείς. Ε κάνε το όμως και λίγο ποιο διακριτικά γιατί γίνεσαι ρόμπα και μάλιστα ενοχλητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενίσταμαι κύριε Πρόεδρε!

    Πρώτον, δεν μπορώ να κατανοήσω για ένα Blog μπορεί να είναι προοδευτικό. Τι πάει να πει σε τελική ανάλυση προοδευτικότητα; Πολύ φορτισμένος και παρεξηγημένος όρος κατά τη γνώμη μου.

    Δεύτερον, με το παρόν post η παραπολιτική διολισθαίνει στο δρόμο του απανταχού lifestyle, σπάζοντας εξ ορισμού την όποια προοδευτικότητα κι αν είχε.

    Τρίτον, γιατί κολλάς σε μία λέξη όπως η προτίμηση; Μα είναι μια προτίμηση έτσι κι αλλιώς και αυτό. Προφανώς εννοείς το αν είναι βιολογικά καθορισμένη. Η επιστήμη δεν είναι 100% με το μέρος σου σε αυτό τον τομέα, αλλά ακόμα και να ήταν δεν μειώνει τη σημασία της ούτως ή άλλως προτίμησης.

    Τέλος, στα πλαίσια του marketing και της αγοράς όλα επιτρέπονται μεν, αλλά σαφώς υπάρχουν και κάποια όρια δε. Το συγκεκριμένο 'ζεύγος' νομίζω ότι τα έχει απλά ξεπεράσει. Θα έπρεπε να το περιμένει κάτι τέτοιο. Δεν αποτελεί έτσι κι αλλιώς τίποτα περισσότερο από αυτό που συζητιέται στα απανταχού κοινωνικά πηγαδάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @mahler Είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή blogs και ο σχολιασμός της πολιτικής με τόσο συχνό τρόπο που γίνεται με κάνει να το κατατάσσω στα μέσα. Ακόμη και τα blogs μη ξεχνάς εντάσονται άλλωστε στα νέα μεσα, σε πολύ απλά ελληνικά... Social Media!

    Σε ότι έχει να κάνει με το ζευγάρι θεωρώ εντελώς υποκριτικό τον τρόπο παρουσίασής του ζευγαριού, την χρησιμοποίησή τους από τα μέσα και τη χρησιμοποίηση των μέσων από αυτούς...

    @Athens girl Το γέλιο δυστυχώς δεν κάνει τίποτα από μόνο του... Αν δεν τιμωρηθούν (προφανώς με το να τους αγνοούμε) οι celebrities που γίνονται ρόμπα και γελιοποιούν με τη συμπεριφορά τους όλους μας αλλά και επικυρώνουν με την ντουλαπίστικη συμπεριφορά τους τις ιδεοληψίες των συντηρητικών δεν πρόκειται να γίνει τίποτα...

    @stewie Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο!

    @gsh Προσωπικά θεωρώ περισσότερο τραγική την υποκρισία τους ζευγαριού. Κάτι τέτοια άτομα καταδικάζουν όλους τους gay στην Ελλάδα με τη συμπεριφορά τους. Δε θες φίλε μου να μιλήσεις για τον προσανατολισμό σου? Μαγκιά σου. Μη μου μοστράρεις όμως μια γκόμενα στο πλάι σου και κου τσακουνάς μπαρούφες, ε? (http://www.youtube.com/watch?v=61mtZMNu6M4)

    Το συγκεκριμένο πάντως post δε θεωρώ ότι είναι outing... Είναι μάλλον "ο κόσμος το χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι..."

    Πίστεψέ με υπάρχει περίπτωση gay να είναι πολύ πιο ομοφοβικοί από προοδευτικούς straight. Τουλάχιστον μη ζητάμε από αυτούς (τους προοδευτικούς straight)να κάνουν πράγματα που δεν καταφέρνουμε να κάνουμε ούτε εμείς οι ίδιοι καλά-καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Zero Overruled! :)
    Το λέω προοδευτικό για τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ομοφυλοφιλία. Τόσο απλά.

    Δεν εννοώ βιολογικά καθορισμένη. Εννοώ ότι προτιμηση βγαίνει από τη λέξη προτιμώ. Που δηλαδή σημαίνει πως είναι κάτι συνειδητό. Δεν έχω ακούει καμία θεωρία να μιλάει για συνειδητή επιλογή ωτν ομοφυλόφιλων. Όλες μιλάνε είτε για βιολογικό καθορισμό, είτε για διαμόρφωση του προσανατολισμού σε πολύ πρώιμη φάση. Ο λόγος που κολλάω λοιπόν είναι προφανής...

    Το ότι το ζευγάρι έχει ξεπεράσει τα όρια (με τόσο ακραίο και υποκριτικό τρόπο!) δίνει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να τους σχολιάζει. Αλλά εγώ είπα πως η ανάρτηση ήταν για την προτίμηση άλλωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα αν ισχύει βιολογικός καθορισμός δεν είναι συνειδητή επιλογή; Ή αν είναι κοινωνικό φαινόμενο και πάλι δεν είναι συνειδητή επιλογή; Θες δηλαδή να μου πεις ότι εσύ δεν έχεις κάνει μια συνειδητή επιλογή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σε θέματα εγγενώς προκαθορισμένα δεν τίθεται θέμα επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε θέματα εγγενώς προκαθορισμένα υπάρχει επιλογή εφόσον δεχτούμε ότι η λειτουργία του εγκεφάλου μας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα όντα του ζωικού βασιλείου. Ενώ παράλληλα επιστημονικά δεν έχει πιστοποιηθεί η εγκυρότητα της προκαθορισμένης επιλογής, αλλά αντιθέτως της φυσικής επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σε θέματα εγγενώς προκαθορισμένα υπάρχει θέμα αποδοχής αλλά όχι επιλογής. το να σου αρέσουν οι άντρες είναι βιολογικά προκαθορισμένο. το να σου αρέσουν οι κοντοί ή οι ξανθοί είναι θέμα επιλογής. Όπως θέμα επιλογής και παιδείας που έχει λάβει κάποιος από το σπίτι του είναι το αν θα την πέσει σε γκόμενο που αρέσει σε φίλο του μπροστά στα ίδια του τα μάτια καθιστώντας εαυτόν πουτάνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και μια και μιλάμε για γελοιότητες που χρίζουν κράξιμο ό,τι κι αν λένε κάποιοι περί του αντιθέτου

    http://www.youtube.com/watch?v=pdHG_64DzHU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο όρος αποδοχή δε νομίζω ότι υφίσταται στη βιολογία. Βέβαια μη έχοντας ειδική γνώση, είμαι στη διάθεση κάποιου βιολόγου να με διαψεύσει. Σε θέματα πάλι ηθικής και παιδείας, κάθε νουθεσία σεβαστή...το αποδεκτή είναι μια άλλη ιστορία. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για την πολύτιμη γνώση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μιλάω για αποδοχή του βιολογικώς και άρα μη αναστρέψιμου χαρακτηριστικού σε θέματα σεξουαλικού καθορισμού. Όσο για τα θέματα ηθικής χαίρομαι που βοήθησα έστω και λίγο. Κρίμα πάντως που δεν σας είδαμε χτές στο My Bar. ήταν και ο Ξενοφώντας εκεί :)
    Χάσατε μεγάλες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Zero Όχι δεν πήρα ποτέ την απόφαση ότι μου αρέσουν οι άνδρες? Τι να πω, οτι ξύπνησα μία ωραία πρωία και είπα "Ναι από σήμερα θα μου αρέσουν οι άνδρες!" ? Η μόνη συνειδητή επιλογή που έκανα ήταν να συμφιλιωθώ με αυτό που ήμουν (όχι με αυτό που επέλεξα να είμαι!). Αν ήταν θέμα επιλογής πίστεψέ με θα είχα γκόμενα αυτή τη στιγμή που μιλάμε... (έχω γράψει και παλαιότερα τόσο για το ότι προσπαθούσα να φαντασιώνομαι γυναίκες όσο και για τις προσευχές στον Κύριο να με κάνει straight)

    Το μόνο που μπορείς να επιλέξεις, είναι οι πράξεις σου, όχι τι σε ελκύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ gay in evia

    Θυμάμαι αυτά που είχε πει ο Ρίκι Μάρτιν στη συνέντευξή του στην Όπρα

    "Για πολλά χρόνια νόμιζα ότι είμαι αμφιφυλόφιλος. Ήμουν μπερδεμένος. To πιο σημαντικό ήταν ότι ο κόσμος λάτρευε να με βλέπει με γυναίκες Kαι προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω."

    Ας αφήσουμε λοιπόν τα μεγάλα λόγια για "υποκρισίες" και τα σχετικά. 'Ολοι κάνουμε τους συμβιβασμούς μας για να επιβιώσουμε μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Και υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται καλά μόνο όταν ικανοποιούν τις προσδοκίες των γύρω τους. Ειδικά όταν προέρχονται από ένα μικρό και συντηρητικό περιβάλλον. Άνθρωποι που δεν ξεπερνούν ποτέ το στάδιο της ενοχής και δεν περνούν ποτέ στο στάδιο της διεκδίκησης της ταυτότητάς τους. Έχεις γράψει πολλές φορές για την ομοφοβία του κοινωνικού περιβάλλοντος σε ένα μικρό μέρος και την εσωτερικευμένη ομοφοβία που βιώνει ένας άνθρωπος που μεγαλώνει σε τέτοιο περιβάλλον, με αφορμή την προσωπική σου περίπτωση. Μου κάνει εντύπωση που στο παραπάνω σχόλιό σου επιλέγεις να είσαι τόσο επικριτικός με όσους έχουν περάσει ενδεχομένως ακριβώς τα ίδια με σένα.

    Αν το συγκεκριμένο "πολιτικό" site καίγεται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, υπάρχουν όπως ξέρεις χιλιάδες θέματα δικαιωμάτων και διακρίσεων με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί. Η καταγραφή σε γραπτή μορφή και αναμετάδοση των κουτσομπολιών που ακούγονται στις καφετέριες σε απλά ελληνικά λέγεται "κιτρινισμός". Και τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν κερδίζονται με φαρμακερές σπόντες του στιλ "καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή" (για την κυρία) και "καμιά προτίμηση δεν έιναι ντροπή" (για τον κύριο).

    Εδώ οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι πάει να πει "προσανατολισμός", αλλά γνωρίζουν τι θεωρεί η κοινωνία ντροπή και τι όχι. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Gay in Evia σέβομαι απόλυτα αυτό που λες, και μεταξύ μας κι εγώ πιστεύω ότι υπάρχει γενετικός προκαθορισμός. Από την άλλη είμαι λίγο σκεπτικός απλά πάνω στη κοινωνική διάσταση του πράγματος, ειδικά σε στάδια παιδικής ηλικίας που το νευρικό σύστημα αναπτύσσεται. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι εξαιρετικά πολύπλοκος και επιστημονικά ανεξερεύνητος για να μπορώ να πω με πλήρη βεβαιότητα ότι ΟΚ είναι απλά βιολογικό και έτσι γεννήθηκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το αποδεχθούμε και πολύ καλά έχουμε κάνει και εσύ και εγώ (που άργησα κιόλας τραγικά μεταξύ μας με την άρνηση που με έδερνε! χαχα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @gsh Από την ύπαρξη εσωτερικευμένης ομοφοβίας μέχρι τη χρησιμοποίηση μίας γυναίκας για την κάλυψη της πραγματικής σου ταυτότητας υπάρχει χαοτική διαφορά. Πόσο μάλλον όταν η χρησιμοποίηση μιας γυναίκας δεν είναι αποτέλεσμα δικής σου καταπίεσης και αυτοεξαναγκασμού να κάνεις ετεροφυλοφιλική σχέση (όχι πως αυτό είναι υγιές, αλλά θα το καταλάβαινα!) αλλά σε επίπεδο εργοδότη-εργαζόμενου... Στο κάτω κάτω δε θεωρώ την εσωτερικευμένη ομοφοβία υποκριτική, αλλά την συμπεριφορά του ίδιου. Κάθε άλλο μάλιστα. Συμπάσχω και συμπονώ τέτοιου είδους άτομα. Δε θέλεις άνθρωπέ μου να είσαι δημόσια out (λόγω της ομοφοβικής ανατροφής σου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο) σύμφωνει. Θες να βγάλεις μια φήμη για να μην κινήσεις υποψίες ή για να χαρεί η μανούλα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, σύμφωνει. Αλλά να βγαίνεις και να δίνεις συνεντεύξεις το θεωρώ τραγικό? Τι να πω? Αφού αυτό πιστεύω...
    Ε? :)

    Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το μέσο και την προβολή θεμάτων λοαδ ενδιαφέροντος, το έχει κάνει και αυτό. Εγω πάντως όσο κιτρινισμό θεωρώ (που το θεωρώ για αυτό και δεν ηθελα να μπω στην ουσία της ανάρτησης)το ότι έγραψε για το θέμα η παραπολιτική άλλο τόσο κιτρινισμό θεωρώ και την υπερπροβολή και το υπέρ του δέοντος ενδιαφέρον κάποιων μέσων καθώς επίσης και σχόλια όλο "νόημα" που γίνονται ακόμη και στα μέσα στα οποία δίνονται αποκλειστικές συνεντεύξεις και δηλώσεις...

    @Zero Μα ούτε εγώ λέω ότι είμαι σίγουρος πως είναι 100% έτσι. Απλά λέω ότι σίγουρα δεν είναι επιλογή. Ποιος άλλωστε θα έπαιρνε μία τέτοια απόφαση αφού θα ήξερε ότι θα συνοδευόταν από τρομερές συνέπειες...

    Σε ότι έχει να κάνει με την άρνηση σε καταλαβαίνω. Μακάρι αυτή την άρνηση να καταφέρουμε με τα χρόνια να είναι ευκολότερο να την ξεπερνάει ένας gay.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. H υπερπροβολή του θέματος αποτελεί ουσιαστικά το "γύρο του θριάμβου" των lifestyle μέσων που εξανάγκασαν ένα δημόσιο πρόσωπο στην απόλυτη "δήλωση ερωτικών φρονημάτων".

    Ο λόγος που το διατυμπανίζουν είναι να παραδειγματίσουν με αυτό τον τρόπο και οποιονδήποτε άλλο που θα του περάσει απ' το μυαλό έστω και για ένα δευτερόλεπτο η σκέψη να ξεμυτίσει από την ντουλάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @gsh Μα έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά το δικαίωμα ποιος τους το έδωσε? Γράφω μάλιστα παραπάνω "Κάτι τέτοια άτομα καταδικάζουν όλους τους gay στην Ελλάδα με τη συμπεριφορά τους."
    Και μετά μου λες γιατί γίνομαι επικριτικός μαζί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλά οι βλακείες που είπε στην Όπρα ο Ρίκυ Μάρτιν με βγάζουν από τα ρούχα μου. Ο τύπος ήξερε πολύ καλά τι είναι. Ένας παντελώς ατάλαντος ως προς την μουσική και την φωνή με ωραίο σώμα και φάτσα. Έκανε καριέρα ως γκόμενος εκμεταλλευόμενος συνειδητά το κοινό του. Δεν ήταν θύμα του lifestyle όπως δεν είναι και οι διάφοροι Έλληνες και Ελληνίδες ατάλαντοι που κάνουν καριέρα λόγω εμφάνισης. Όταν είσαι πραγματικός καλλιτέχνης πίστεψέ με το κοινό, το σοβαρό κοινό τουλάχιστον, δεν ενδιαφέρεται αν τον παίρνεις από πίσω ή αν σου αρέσουν τα πλακομούνια. Και νομίζω υπάρχουν πολλά παραδείγματα που το αποδεικνύουν αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. έτσι και το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν είναι θύμα αλλά εκμεταλλευτής. Η μία έκανε καριέρα ως γκόμενα μπουζουξή, ο άλλος ως γλυφιτζουρίνι για τα κοριτσάκια. Και τώρα που ειδικά η καριέρα του 2ου βρισκόταν στον πάτο μετά και την αποτυχημένη διεθνή του καριέρα συνειδητά και χωρίς καμία ενοχή έφτιαξαν αυτή την μασκαράτα και την περιφέρουν στα κανάλια που διψούν για αίμα και σπέρμα, έστω κι αν το τελευταίο είναι στο πλαστικό ποτηράκι ουροσυλλέκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή