Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ομοφοβία - Θέαμα, σημειώσατε 2!

Το τριήμερο της αποκριάς το χωριό είχε γεμίσει με κόσμο. Τόσο από φοιτητές που είχαν επιστρέψει στην σπιτική θαλπωρή, όσο και από επισκέπτες που δεν πτοήθηκαν από την πρόγνωση της ΕΜΥ και αναγκάστηκαν στην επιστροφή να κάνουν ένα ταξίδι διάρκειας όσο περίπου και ενός υπερατλαντικού... Παρόλο όμως που το χωριό έσφυζε από ζωή, εγώ με την παρέα αποφασίσαμε ότι δε μας έφτανε η μιζέρια του δικού μας χωριού και πήγαμε σε ένα λίγο πιο κοσμοπολίτικο γειτονικό. Εκεί πήγαμε σε ένα bar το οποίο είναι ότι πιο... hot στην περιοχή και είναι πάντοτε γεμάτο. Αυτή τη φορά ήταν ασφυκτικά γεμάτο όμως και αισθανόμουν ότι ήθελα να πλακώσω στο ξύλο όλον το κόσμο και τους σερβιτόρους που με έσπρωχναν ενοχλητικά για να περάσουν!!

Τη μιζέρια και τα νεύρα μου όμως ευτυχώς μετρίασε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Το bar στο οποίο βρισκόμασταν απασχολεί εδώ και καιρό ένα άτομο το οποίο είναι είτε πολύ θηλυπρεπής ομοφυλόφιλος που για να προκαλέσει βάζει τους άλλους να τον αποκαλούν με την θηλυκή έκδοση του ονόματός του (εν είδει άμυνας?) ή απλά ανήκει στα άτομα που έχουν διαφορετική αντίληψη του φύλου τους από αυτή που τους έχει χρωμοσωματικά δοθεί (δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα για αυτό και το είπα περιγραφικά). Όπως και να έχει λόγω της απόκριάς είχε στηθεί ένα ολόκληρο Event για χάρη του. Αυτός (ή αυτή μιας και δεν είμαι σίγουρος για το πως πραγματικά αντιλαμβάνεται τον εαυτό του) είχε ντυθεί κάτι σαν Catwoman (σε έκδοση extremely sexy) με 12ποντες γόβες, string και δικτυωτό καλτσόν. Στο κεφάλι φορούσε μία μάσκα που στο πίσω μέρος είχε αλογοουρά. (αν με διαβάζει κάποιος από την περιοχή που να κατάλαβε ή ακόμη και ο ίδιος ας κάνει σχόλιο!)

Με το που κάνει είσοδο στο μαγαζί γίνεται ένας πανζουρλισμός. Όλοι οι χαζο-straight άνδρες να έχουν γουρλώσει τα μάτια, να χοροπηδάνε για να τον δούνε καλύτερα και να πάρουν μάτι το αδιαμφισβήτητα πολύ ωραίο σώμα του, να ανεβαίνουν σε καρέκλες και καναπέδες κ.ο.κ. Θυμάστε πως ήταν όλες οι καφετέριες όταν πήραμε το Euro? Ε, κάπως έτσι. Από την άλλη όλες οι γυναίκες να τον κοιτάζουν με απερίγραπτο θαυμασμό και να ζηλεύουν τα αξεσουάρ και τα (λιγοστά) ρούχα του! Και εγώ να αναρωτιέμαι. Πραγματικά είναι δείγμα προοδευτικότητας ή απλά ιντριγκάρει και εξιτάρει το θέαμα του περίεργου, του ιδιαίτερου, του απαγορευμένου? Άλλωστε δεν είναι λίγο πράγμα, ένα drag show στην επαρχία, ακόμη κι αν είναι απόκριες...

ΥΓ1: Ενώ ήθελα να συνεχίσω να παρατηρώ τις αντιδράσεις του κοινού σε ένα τέτοιο θέαμα (να φανταστείτε μέχρι και ειδική εγκατάσταση είχαν κάνει που θα του επέτρεπε να κάνει pole dancing!) το κυρίως μέρος του show άργησε πολύ να έρθει, με αποτέλεσμα να βαρεθούμε και να φύγουμε πριν από την εμφάνιση του επί "σκηνής".

ΥΓ2: Ένας από τους χαζο-straight ήταν και ο φίλος μου ο Παναγιώτης της προηγούμενης ανάρτησης, οπότε είναι σα να έλαβα και την απάντηση στη διατυπωθείσα απορία μου...

11 σχόλια:

  1. Καλέ συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην περιοχή μας και δε ρίχνεις τηλέφωνο;
    Μονοφαγά! Και εγώ θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη ο φιλος σου αντεδρασε 'ομοφοβικα' η καλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @marion Πάμε όποτε θες για καφε εκεί να στον γνωρίσω...

    @aizen Εκείνη την βραδιά αντέδρασε όπως όλοι οι straight: Με γουρλωμένα μάτια και χειροκροτήματα! Την επόμενη που του έκανα την αποκάλυψη είδες πως αντέδρασε στην προηγούμενη ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε αγάπη μου, και str8 να ήταν και να έκανε αυτό το show θα γινόταν της μουρλής. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αποδοχή ή όχι της ομοφυλοφιλίας την οποία πάντως όλοι σχεδόν αποδέχονται ή έστω βλέπουν αδιάφορα όταν δεν αφορά τους ίδιους ή το άμεσο περιβάλλον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επίσης, το ότι ο φίλος σου δεν ξετρελάθηκε αμέσως με το γεγονός οτί είσαι αδερφή ξεπερνώντας σε 5 λεπτά αυτό που οι γονείς, το σχολείο και η ορθόδοξη ελληνική θρησκεία των έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια πως είναι η μέγιστη ανωμαλία, δεν τον κάνει ομοφοβικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με τον mahler και θα προσθέσω ότι στα πλαίσια της Αποκριάς, μέσα στο πνεύμα του κεφιού και της διασκέδασης, μάλλον δεν επρόκειτο να προκαλέσει διαφορετική αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποκριες ηταν...εβγαζε το απωθημενο του φαινεται!
    να σου κανει εντυπωση αν το ξανακανει εκτος Τριωδιου!

    φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @mahler Ακριβώς αυτό λέω! Ότι το θέαμα ήταν που
    τους κέντρισε την προσοχή (εξ ου και το σημειώσατε 2 του τίτλου).
    Επίσης δεν είπα ότι είναι ομοφοβικός γιατί δεν ξετρελάθηκε με αυτό που του είπα. Το ότι είναι (ή ευελπιστώ ήταν!) ομοφοβικός το ξέρω από τις κατά καιρούς αναφορές του σε gay. Και βασικά το θεωρώ και απόλυτα φυσιολογικό λόγω του ομοφοβικού περιβάλλοντος στο οποίο όλοι μας έχουμε μεγαλώσει.

    @turi Μα ακριβώς αυτό υπονοώ! Το ότι οι αντιδράσεις τους ήταν τόσο θερμές, μόνο ότι είναι προοδευτικοί δε σημαίνει. Πέραν όμως από το πνεύμα οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές λόγω της πολύ καλής άποψης του κόσμου για αυτόν (αφού δεν τους φοβίζει μιας και επιβεβαιώνει τα περισσότερα gay στερεότυπα που έχουν στο μυαλό τους)

    @Coula Κι αν σου πω ότι το έχει κάνει και εκτός τριωδίου? Κάποια πρωτοχρονιά, νομίζω, έκανε belly dancing! (ναι είμαι groupie, το ομολογώ!lol)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Απλά ιντριγκάρει και εξιτάρει το θέαμα του περίεργου, του ιδιαίτερου, του απαγορευμένου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατάλαβα τι εννοείς, όμως νομίζεις πως οι αδερφές βλέπουμε (μιλάω για την πλειοψηφία) πολύ θετικότερα την θηλυπρέπεια-όπως κι αν αυτή εκφράζεται-εκτός περιόδων τριωδίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @george Δυστυχώς...

    @mahler Για να πω την αλήθεια, παλαιότερα είχα και γω ένα μικρό θέμα όχι με τη θηλυπρέπεια αυτή καθεαυτή, αλλά με το να συναναστρέφομαι με τέτοια άτομα, μην τυχόν και με καταλάβουν και μένα... Ευτυχώς, αύτή η εποχή έχει πλέον περάσει ανεπιστρεπτί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή