Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο αδερφικός μου φίλος...

Αυτός ο φίλος που κάποιοι θα αποκαλούσαν κολλητό, εγώ λόγω απόστασης (μιας και μένει αρκετά μακριά) τον αποκαλώ αδερφικό. 

Έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε ακόμη και με τα μάτια, συνήθως συμφωνούμε και μπορούμε να μιλάμε ατελείωτα και για οποιοδήποτε θέμα. Από lifestyle και πολιτική επικαιρότητα μέχρι θρησκεία και μπάλα. Συν όλα αυτά, όταν βρισκόμαστε εντός εύλογης χιλιομετρικής απόστασης δεν πρόκειται να περάσει μέρα που να μη περάσουμε παρέα τουλάχιστον τη μισή.

Και αν κάποιοι παρεξηγήσατε, όχι δεν έχω φάει κόλλημα με το παιδί!  Απλά αυτό το άτομο με το οποίο έχω τόσο καλή επικοινωνία και σχέση είναι παράλληλα το πλέον ομοφοβικό άτομο που έχω γνωρίσει! Λέει συνεχώς κάφρικα αστεία, κοροϊδεύει όποιον εμφανίζει δείγματα ότι είναι ομοφυλόφιλος, μιλάει για τους gay σα να είναι Αμερικάνος πάστορας, ελληνορθόδοξος ιερέας και ο Μαχμούτ Αχμαντινετζαντ όλοι μαζί σε συσκευασία του ενός...

Μέχρι εκεί όλα καλά (τρόπος του λέγειν καλά... γιατί πολλές φορές είχα σκεφτεί να ξεκόψω λόγω των απόψεων του αλλά τεσπα!) μέχρι που πριν κάποια χρόνια και όταν με φιλοξενούσε σπίτι του για κάποιες μέρες όταν χρησιμοποιούσα τον ΗΥ του, πηγαίνοντας να πληκτρολογήσω google.com, με το που πατάω το πρώτο γράμμα g μου εμφανίζεται ένα κατεβατό site ομοφυλοφιλικού περιεχομένου και μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι!

Από τότε τις ήδη φιλελεύθερες απόψεις μου, τις υπερασπιζόμουν με ακόμη μεγαλύτερο σθένος μπας και τον κάνω να ανοιχτεί αλλά τίποτα! Γιατί η σκέψη μου ήταν πως αν έπρεπε να κάνει κάποιος  το outing του στον άλλο, τότε θα έπρεπε να είναι αυτός, μιας και εγώ για πολλά χρόνια υποστήριζα στις μεταξύ μας συνομιλίες τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Πραγματικά όμως, ούτε να διανοηθώ μπορώ το πως αισθάνεται το παιδί. Γιατί άλλο να βρίσκεσαι σε ένα ομοφοβικό περιβάλλον και να προσπαθείς να ανταπεξέλθεις και άλλο οι στερεότυπες απόψεις του περιβάλλοντός σου, να σου γίνονται προσωπικές και να τις υπερασπίζεσαι με τόσο σθένος. Κάτι σα μια ψυχολογική αυτομαστίγωση ένα πράγμα...

13 σχόλια:

  1. Δράμα. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δράμα δε λες τίποτα. Πολλές φορές αισθάνομαι από το βλέμα του και μόνο το μίσος του για τους gay. Δηλαδή έχει φτάσει να μισεί αυτό που είναι και ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις φαει κολλημα με το παιδι?δεν εννοω απαραιτητα ερωτα,για κολλημα μιλαω.παντως αν δε σε γαμαει ψυχικα το να κανεις τοσο στενη παρεα με εναν ανθρωπο που θεωρει οτι αυτο που εισαι μιασμα και ζωντανη ανωμαλια που πρεπει να εξαφανιστει απο προσωπου γης,τοτε εισαι εισαι πολυ δυνατος.Ο τυπος παντως εχει πολυ δρομο μπροστα του για να γινει ανθρωπος,αν εχεις το κουραγιο να τον διορθωσεις (γιατι το εχει μεγαλη αναγκη) τοτε go for it.Θα σωσεις μια ψυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά τα σχόλια σου θεϊκά! Ακόμη γελάω!

    Σε ότι έχει να κάνει πάντως με το τι θεωρεί εμένα, άλλο τόσο θεωρεί τον εαυτό του! Τον λυπάμαι είναι η αλήθεια αλλά και τον έχω πραγματικά σαν αδερφό μου (δεν είναι τυχαίο που τον λέω αδερφικό!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρεξε.Προς την αντιθετη κατευθυνση.Γιαα το καλο σου το λεω.Η ομοφοβια ειναι ασθενια οπως και η κριση πανικου.Νομιζεις οτι θα μπορουσες να θεραπευσεις κρισεις πανικου?Τοτε γιατι να προσπαθησεις να θεραπευσεις την ομοφοβια?Λυπαμαι που σου το λεω αυτο,αλλα δεν μπορεις να βοηθησεις τον αδερφικο σου φιλο..Μονο αν τον παρεπεμπες σε ειδικο-αλλα ουτε αυτο γινεται χωρια να αποκαλυφθεις ο ιδιος...οποτε τρεχα καλυτερα-εγω αυτο θα εκανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορώ να φύγω!!!
    Βρίσκεται σε άρνηση. Βρισκόμουν και γω σε άρνηση για αρκετά μεγάλο διάστημα και κατάφερα να βγω. Δεν εγκαταλείπω εύκολα ανθρώπους. Πόσο μάλλον αυτόν που είναι σαν αδερφός μου.

    Σκέφτομαι πάντως να του αποκαλυφτώ. Αν συνεχίσει τις παπαριές τότε θα φάει σούτο! Αφού του αποκαλύψω πρώτα ότι ξέρω και για τον ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τοτε θα αρνηθει τα παντα και ισως νιωσει και προδομενος....Αμα δε μπορεις να φυγεις,τοτε απλα κρατα χαμηλο προφιλ...Και ισως αν που και που με μετρο εξεφραζες μετριοπαθεις αντιληψεις μπροστα του,ισως -λεω, αυτο να τον βοηθουσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί να νιώσει προδωμένος? Στον ίδιο θα το πω!

    Τι μετριοπαθείς αντιλήψεις? Εδώ μιλάμε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των λοαδ μπροστά του. Πόσο πιο gay-friendly να γίνω? Εκτός κι αν με το πιο μετριοπαθής εννοείς να γίνω πιο συντηρητικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οχι συνεχισε ετσι ισως η φωνη της λογικης φθασει καποτε στα αυτια του-ισως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μερικές φορές το σοκ της αποκάληψης "είμαι gay και ξέρω ότι είσαι και 'συ" μπορεί να λειτουργήσει θετικά, δεν μπορείς όμως να το ξέρεις εκ τον προτέρων.

    Προς το παρόν θα συμφωνήσω και 'γω με τον aizen999 , συνέχιζε να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα τον ΛΟΑΔ ατόμων.

    Συμβουλή: Προσπάθησε να μην γίνεται η κουβέντα σε ατμόσφαιρα διαμάχης και κόντρας. Προσπάθησε μέσα από τα λόγια σου να του περάσεις το μήνυμα ότι "τα gay άτομα αξίζουν την αγάπη των γύρω τους και ότι εσύ αν μάθαινες ότι ένας δικός σου άνρθωπος είναι gay θα συνέχιζες να τον αγαπάς όπως και πρώτα ή και περισσότερο". Δεν υπάρχει μεγαλύτερο εμπόδιο για έναν που βρίσκεται σε άρνηση από το φόβο της απόρριψης. Ίσως όταν αισθανθεί ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από σένα και ότι θα τον νοιάζεσαι ότι και να είναι ο ίδιος, να βγει από το καβούκι του.
    Ο άνθρωπος αυτός, νομίζω, χρειάζεται καλοσύνη όχι κόντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δε θα είναι διπλή η αποκάλυψη. Μονομερής θα είναι. Αν συνεχίσει μετά από αυτό όμως τις ομοφοβικές του εξάρσεις, θα έχει τελειώσει για μένα.

    Όσο για τις απόψεις μου τις διατυμπανώ τόσο σε χαμηλούς, όσο και σε πιο έντονους τόνους. Τόσα χρόνια γνωριζόμαστε, έχει πάει πολλές φορές η κουβέντα εκεί. Επίσης σε υποθετική του ερώτηση του είχα πει πως αν κάποιος φίλος μου ανακοίνωνε κάτι τέτοιο δε θα άλλαζε κάτι απέναντί του, επειδή δε συνηθίζω να κρίνω τους ανθρώπους από το σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Τι άλλο να κάνω ο χριστιανός(λέμε τώρα!)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και πως αντέδρασε όταν του είπες πως δεν θα άλλαζαν τα αισθήματά σου;; Είδες κάποιο σημάδι ανακούφησης, απογοήτευσης, κάτι τέλος πάντων;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τίποτα. Σα να λέμε ντουβάρι ο άτιμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή